Vișinel Stancu a devenit proprietar pe spitalele din Timișoara, aceasta fiind faza finală a afacerilor imobiliare a caracatiței din oraș. Căpetenia clanului și-a adus canapele în saloanele pacienților, pentru a forța plata chiriei.
Spitalele din Timișoara au ajuns la mâna mafiei imobiliare din Timișoara, care s-a dezvoltat ca o caracatiță în ultimul deceniu, punând stăpânire pe zeci de clădiri istorice din centrul orașului. Sunt familii de romi extrem de bogate care au cumpărat drepturi succesorale, obținând în cascadă setințe favorabile în Justiție. Recent s-a produs un moment stupefiant. Vișinel Stancu și-a adus o canapea în Secția de Chimioterapie a Spitalului Municipal, într-o demonstrație de forță, amenințând doctorii cu evacuarea. Conducerea spitalului a negociat în genunchi o nouă chirie.
Clanul Stancu a „moștenit” spitalul Bolnavii de cancer s-au trezit că romii proprietari își mută mobila în spital cu gând să se instaleze acolo. Vișinel Stancu a adus niște canapele și le-a pus printre pacienți. Circul a fost menit să strângă cu ușa autoritățile și să le determine să îi dea chiria cerută. Cu o avere evaluată la 2,3 milioane de euro, Stancu este unul dintre cei mai bogați romi din țară. Ginerele său este considerat mai bogat și mai influent decât Regele Cioabă sau Împăratul Iulian. Familia lui Vișinel Stancu a pus mâna pe mai multe imobile din Timișoara care au fost „retrocedate” urmașilor foștilor proprietari. De fapt, mafiei rome. Printre acestea, secții de spital și dispensare. A cerut 14 euro/mp, a acceptat 2,3 euro până la urmă
După săptămâni de amenințări din partea romilor, săptămâna aceasta, Secția de Chimioterapie a Spitalului Municipal din Timișoara, a fost negociată la sânge cu cei din clanul Stancu. Edilii timișoreni l-au convins până la urmă pe Vișinel să accepte o chirie de șase ori mai mică decât cea cerută inițial. Vişinel Stancu s-a judecat 5 ani ca să pună mâna pe clădire. Apoi a vrut 14 euro pentru fiecare metru pătrat din clădire. Au urmat câteva luni de circ. Luna trecută, exasperat că edilii nu acceptau sub nicio formă chiria impusă, Vișinel și-a mutat câteva canapele în spital, a chemat televiziunile, și a spus că va locui acolo cu familia sa. Până la urmă a înțeles că municipalitatea nu prea are bani într-un an de recesiune și a dat-o la pace. Clinica are în total 1.600 de metri pătraţi. După discuții ca la ușa cortului s-a bătut palma la 2,3 euro/mp. „Ne gândim serios să nu mai mutam clinica. Pentru un spital, eu spun că este o chirie bună. Nu cred că vom plăti mai mult de 2.000 de euro pe lună ca să funcţioneze clinica acolo”, a precizat Martin Staia, directorul Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Timişoara. Au pus stăpânire pe mai multe spitale
Vișinel Stancu nu e singurul rom care încasează chirie de la primărie pentru o secție sanitară. Clanurile din Timișoara au pus mâna pe mai multe spitale din oraș. Una din primele clădiri spitaliceşti ajunse în mâinile baştanilor a fost Institul de Sănătate Publică, de pe strada Beethoven, colț cu Loga (stradă din zona 0 a orașului populată în cea mai mare parte de familii de romi). Parte în procesul de retrocedare, Primăria nu a înştiinţat instanţa că în clădire funcţionează un laborator de sănătate publică. Dacă o făcea, automat, nu s-ar fi permis restituirea în natură. Nu s-a exercitat nici dreptul la preemţiune, iar primăria n-a cerut comisie rogatorie care să verifice drepturile la retrocedare. Municipalitatea nu a făcut nici recurs în momentul în care a pierdut procesul. În mâinile celebrului Ionelaş Cârpaci a intrat chiar şi clădirea de pe bd. 16 Decembrie, unde funcţiona Direcţia de Sănătate Publică. La fel ca în cazul Sanepid, nu s-a dat drept de preempţiune, iar primăria n-a cerut comisie rogatorie. Vladimir Cârpaci a pus mâna şi pe Laboratorul Spitalului de Copii, unde se mai găsește și secția TBC a aceluiași spital. Aici autoritățile au făcut, tardiv, o acțiune în instanță. Tot mafia imobiliară a preluat și Dispensarul TBC de pe strada Semenic.