Sindromul Napoleon: Oamenii mai MICI sunt mai VIOLENŢI decât oamenii ÎNALŢI. Care sunt mai INTELIGENŢI şi mai BOGAŢI
- Antonia Hendrik
- 13 octombrie 2018, 11:40
600 de bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani au fost intervievaţi recent de către cercetătorii de la Centrul pentru Controlul Bolilor din Atlanta despre percepţiile acestora privind imaginea de sine şi comportamentul după consumul de droguri, criminalitate şi violenţă, ca parte a unui program de informare pentru OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii). Rezultatele studiului sunt incredibile, arată o nouă faţă a bărbaţilor scunzi.
Bărbaţii, care se simt mai puţin masculini, de obicei bărbaţi mai scunzi, sunt mai predispuşi să comită acte criminale sau violenţe.
Bărbaţii care se consideră mai puţin masculini, chestiune care poartă numele de ''stress masculin'', sunt de trei ori mai susceptibili decât bărbaţii care se consideră bărbaţi-bărbaţi şi sunt capabili să comită agresiuni violente chiar folosind arme. Aceste ştiri vin de la o echipă de cercetători ai Universităţii Oxford, care au descoperit noutăţi despre ''sindromul bărbatului scund'', afirmând că acest lucru este o realitate.
Cercetătorii au descoperit că o talie mai mică a unei persoane măreşte considerabil sentimentul său de vulnerabilitate, ceea ce la rândul său măreşte nivelurile paranoiei, cunoscut sub numele ''complexul lui Napoleon''.
Subiectul ''talie'' este unul tabu
Astăzi, talia bărbaţilor a devenit importantă în judecata societăţii moderne, find axată mai mult pe corp, lucru care e valabil pentru ambele sexe. Talia a devenit astăzi un subiect tabu şi pentru mulţi bărbaţi. Bărbaţii care sunt mai scunzi, totuşi, pot avea impresia că trebuie să fie mai altfel pe planul agresivităţii. Napoleon era considerat mic de statură, dar de fapt, el măsura 1,70m, care corespunde înălţimii medii a bărbaţilor din vremea noastră. Dacă luăm în considerare complexul lui Napoleon, acest lucru sugerează că bărbaţii cu o înălţime mai mică de 1,70 m sunt consideraţi ca fiind mici.
Mulţi bărbaţi scunzi au devenit bogaţi şi prosperi
Sindromul bărbatului scund poate fi sau nu un adevăr, după cum faptele şi studiile par să sugereze. De exemplu, se spune că bărbaţii mai înalţi sunt mai inteligenţi, că au mai multe oportunităţi de a câştiga mai mulţi bani şi că femeile sunt mai atrase de aceştia. Cu toate astea, când ne uităm la bărbaţi ca Tom Cruise, Elijah Wood şi Michael J. Fox, vedem cum cade această teorie, fiindcă aceştia sunt bogaţi şi celebri, iar femeile întregii lumi şi-i dispută, notează worldofbuzz.