După ce premierul Victor Ponta a anunțat că luni va semna demiterea lui Radu Grațian Ghețea din fruntea CEC Bank, sindicaliștii din cadrul instituției strâng rândurile pentru a-și sprijini șeful.
Imediat după ce a preluat mandatul de ministru interimar al Finanțelor, jurnaliştii l-au întrebat pe prim-ministrul Victor Ponta dacă în perioada de interimat va schimba structura conducerii la Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC Bank) pentru a-l înlocui pe Radu Gheţea din funcţia de preşedinte, premierul a răspuns că da.
"Da. Sunt nişte proceduri, eu semnez ordinul probabil luni", a spus Ponta, arătând că fostul ministru al Finanţelor Daniel Chiţoiu a pregătit ordinul în acest sens, dar "nu a mai apucat să-l semneze".
Declarația premierului a stârnit nemulțumirea subordonaților lui Ghețea, care se pregătesc să îi pună sub nas o listă cu semnături ale angajaților din întreaga țară. Ei vor să își arate astfel susținerea față de președintele CEC, au declarat pentru EVZ surse din cadrul instituției.
Radu Gheţea este președintele CEC Bank din anul 2007. Fostul ministru al Finantelor, Daniel Chiţoiu, declara în luna decembrie că nu a fost mulţumit de activitatea CEC Bank şi că a propus o schimbare la nivelul managementului băncii.
Declarațiile au venit după ce președintele Traian Băsescu a arătat că fiica sa, Ioana, a luat un credit de la CEC Bank pentru a cumpăra un teren în județul Călărași. Afirmațiile șefului statului au generat un adevărat scandal, deși Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, care a analizat contractul de vânzare-cumpărare, a arătat că acesta a fost întocmit cu respectarea legii. Mai mult decât atât, BNR a precizat că la acordarea creditului Ioana Băsescu nu a fost privilegiată.
În plus, așa-numita Comisie Nana, înființată de USL pentru a ancheta cazul, nu s-a pronunțat cu privire la acesta, investigația fiind în curs.
CITIȚI ȘI:
- Radu Gheţea va fi demis de Victor Ponta de la conducerea CEC