Sibienii aduc spălătoria acasă

O echipă de domnişoare dotate cu soluţii speciale de cosmetizare vin în orice loc şi la orice oră din zi pentru a curăţa maşina clienţilor.

Sibienii care sunt prea ocupaţi sau prea comozi, care nu au chef şi nici răbdare să aştepte la coadă pentru a-şi spăla maşina au la dispoziţie, de câteva zile, un serviciu care ar putea să îi scutească de toate aceste neplăceri. La orice oră din zi şi din noapte, o echipă formată şi din câteva domnişoare foarte prezentabile vine direct la destinaţia anunţată de client şi, după 30 de minute de lucru, lasă maşina impecabil de curată. În plus, nu există riscul ca după această procedură să rămână în urmă o baltă de apă cu detergent şi murdărie care să poată fi reclamată de vecini.

Lumea, receptivă la nou

Un sibian a decis să investească într-o spălătorie mobilă cu care se poate deplasa oriunde în oraş, pentru cosmetizarea oricărui tip de autoturism. „Am început această afacere de câteva zile şi pot spune că lumea e receptivă la acest tip nou de serviciu. Practic, noi vrem să revoluţionăm piaţa şi propunem cosmetizarea unui automobil cu ajutorul unei soluţii unice, care nu necesită utilizarea apei“, a explicat Lucian Lup, promotor al acestei afaceri.

Cine vrea să beneficieze de acest serviciu trebuie să ştie că preţul este de 20 de lei pentru o cosmetizare exterioară şi 10 lei pentru cosmetizarea interioară a automobilelor. „Curăţăm şi interiorul. Avem aspiratoare portabile şi soluţie specială de interior“, mai spune Lup. Clienţii sunt mulţumiţi de serviciile oferite, mai ales bărbaţii, pentru că beneficiază şi de o prezenţă feminină printre cei care le curăţă maşinile.

Sistem adus de peste Ocean

„Nu ştiam de acest mod nou de a curăţa maşina. Pentru că lucrez mult, nu am timp să merg cu automobilul la spălătorie. Sunt mulţumit de servicii şi o să mai apelez şi pe viitor la firma asta, mai ales că vine o fată aşa drăguţă să cosmetizeze maşina“, spune Ionuţ Bunea, un tânăr sibian care a apelat la noul tip de spălătorie mai mult din curiozitate.

Lucian Lup speră ca în mai puţin de un an să reuşească să scoată banii investiţi, adică 10.000 de euro. „Am deocamdată trei angajaţi, dar deja mă gândesc să mai aduc câţiva oameni“, a mai spus Lucian Lup. Sistemul de cosmetizare promovat la Sibiu este adus de peste Ocean, din Statele Unite ale Americii, iar România este printre primele ţări din Europa unde se încearcă implementarea lui.

COMPARAŢIE

Pentru moment, „clasicii“ au întâietate

La noul tip de spălătorie din Sibiu apelează deocamdată circa 30-40 de clienţi pe zi. Patronul Lucian Lup este însă optimist că îşi va creşte clientela în curând, când va avea trei echipe pe teren. Spălătoriile clasice din reşedinţa de judeţ au, în medie, circa o sută de maşini care le trec pragul pentru a fi curăţate. Preţul mediu pe care îl percep pentru o spălare în exterior şi interior este de 20 de lei, la care se adaugă 7 lei, în cazul în care clientul solicită şi spălarea geamurilor şi ceruirea. În fosta Capitală culturală europeană funcţionează aproximativ douăzeci de spălătorii auto. Dintre acestea, numai una „clasică“ are program non-stop. În medie, şoferii sibieni îşi spală maşinile o dată pe săptămână. Cei mai frecvenţi clienţi sunt bărbaţii din mediul urban, care au venituri medii spre superioare.