Bianca Lewis,o hackeriţă de 12 ani care a "spart" sistemul de vot din SUA, îi sfătuiește pe români să nu renunțe la buletinele de vot pe hârtie care în opinia ei este mai sigur decât cel electronic.
O tânără de 12 ani, o hackeriţă care a "spart" sistemul de vot din SUA, îi sfătuiește pe români să nu renunțe la actualul sistem de vot, care în opinia ei este mai sigur decât cel electronic.Bianca Lewis, care are bunici în Brașov și are o mama româncă, a identificat atunci când avea zece ani hibele sistemului electronic din SUA , scrie economica.net .
Descoperirea vulnerabilităților din sistemul electronic din SUA au făcut-o să devină una din cele mai celebre hackeriţe din lume, activitatea ei fiind menționată și în cadrul ședinței Congresului Statelor Unite ale Americii despre securitatea sistemului de votare.
Ea este unul dintre primii copii care vorbit în față membrilor Congresului American despre securitate cibernetică. Bianca a participat, în calitate de speaker, la conferinţa DefCamp care a avut loc la Bucureşti.
Fata a mărturisit că printre pasiunile ei se află scrima, înotul, tirul, matematică, ea spunând că își dorește să învețe să croșeteze și să deseneze mai bine, cel mai mult plăcându-i programarea și în special hackingul.
Bianca a declarat că pasiunea a deprins-o de la tatăl ei, care a învățat-o tainele informaticii, încă de când era încă la grădiniță.In cadrul dezbaterii de la București, ea și- a început discursul cu '' Bună ziua București, bună ziua România,bună ziua mama", apoi a început să vorbească în limba angleză și să povestească despre vulnerabilitățile sistemului de vot electronic din SUA.
Fata spune că " buletinele de vot sunt nemaipomenite și trebuie păstrate " afirmând că sistemul de vot electronic nu este securizat . Bianca a declarat că lucrează la un proiect numit HorseBot, un sistem care încălzește apa pentru cai în timpul iernii și monitorizează hidratarea acestora. Bianca a mai fondat și o rețea denumită " Girls who hack", o comunitate care învață și încurajează fetele din domeniul securitățIi Informației , ea bazându-se pe mediul online și pe blogul ei pentru a-și împărtăși experiență acumulată și altor persoane.