Sezon plin pentru salvatorii de pe litoral. Statisticile sunt grăitoare

LITORAL, PLAJA, CONCEDIU, MARE

În acest sezon estival, peste de 700 de persoane, aflate în vacanță la Marea Neagră, au avut nevoie de ajutorul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța. Sal

Peste 300 de pompieri, salvatori, paramedici şi scafandri, aflați în staţiunile de pe litoral, au acordat asistenţă, în acest sezon estival, pentru 721 de persoane aflate în dificultate. Informația a fost difuzată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în perioada 1 iulie - 15 septembrie, în momentul în care punctele de prim ajutor amenajate în stațiunile de pe litoral, lucrătorii ISU au desfăşurat misiuni în urma cărora 721 de persoane, aflate în dificultate, au fost asistate medical.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate pe plaja din Eforie Nord (216 cazuri), Costineşti (167 persoane), Jupiter (131 persoane), Vama Veche (104 persoane), Mamaia (78) şi Corbu (25 persoane). De la începutul sezonului estival şi până în prezent, un număr de 74 persoane au fost salvate de la înec, dintre care 64 din mare şi altele 10 din lacuri.

Echipajele ambulanţelor SMURD, care au deservit cele opt puncte de prim ajutor de pe plajele din Corbu, Mamaia Nord-Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Jupiter şi Vama Veche, au asistat medical  un număr de 1.042 persoane. Dintre acestea, 636 de persoane au necesitat transportul la spital.

Mai trebuie spus că salvatorii de pe şenilate au desfăşurat 95 de misiuni de transport pentru persoane cu diferite afecţiuni medicale.

De asemenea, în perioada 14 iunie - 14 septembrie, inspectorii de prevenire au derulat 610 de controale la unităţi de turism şi agrement, în urma cărora au fost aplicate 3.515 sancţiuni dintre care 673 de amenzi, în cuantum de 1.608.700 lei şi 2.842 avertismente, se mai arată în informarea transmisă.

Potrivit comunicatului de presă transmis de ISU Dobrogea, pentru creşterea gradului de siguranţă, în zonele intens circulate din judeţul Constanţa au fost operaţionalizate 24 puncte de lucru temporare (11 puncte de stingere a incendiilor, opt puncte de prim ajutor, dotate cu corturi, ambulanţe, şenilate şi motociclete SMURD şi cinci puncte de salvare acvatică în Portul Tomis, Portul Bellona, Marina Mangalia, Lacul Siutghiol şi Lacul Techirghiol).