Serie ciudată de cutremure. Ce a raportat INFP despre seisme?

INFP a înregistrat mai multe cutremure în aceeași noapte, la un timp foarte scurt de la cutremurul care a zguduit Indonezia.

Un cutremur puternic cu o magnitudine de 5.6 grade a avut loc în Indonesia în jurul orei 4, ora României. Un al doilea cutremur, ceva mai aproape de țara noastră, a avut loc în Grecia.

Iată ce date au înregistrat aparatele de la INFP despre cele două seisme.

Cutremur Grecia

În ziua de 22 August 2020, la ora 07:31:57 (ora locală a României), s-a produs în GREECE un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.0, la adâncimea de 17km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 21km SE de Patra, 157km V de Piraeus, 164km V de Athens

Cutremur Indonezia

În ziua de 22 August 2020 la ora 03:39:36 (ora locală a României) s-a produs în SOUTHERN SUMATRA, INDONEZIA un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.6, la adâncimea de 10km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 126km NV de Bengkulu, 260km SE de Padang, 294km SV de Jambi City.

Un seism cu magnitudinea 6,9 s-a produs vineri în Marea Banda, în largul Indoneziei, a anunţat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), citat de agenţia Reuters.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 640 de kilometri, a indicat EMSC, care a estimat iniţial magnitudinea la 6,6.

Seismul nu a fost îndeajuns de puternic pentru a declanşa un tsunami în această regiune din Oceanul Indian, a indicat serviciul indonezian de monitorizare a evenimentelor de tip tsunami - Tsunami Service Provider (TSP).

Indonezia - situată pe aşa-numitul „Cerc de foc al Pacificului″⁣, o zonă cu o puternică activitate seismică - a fost afectată în trecut de cutremure şi tsunami soldate cu numeroase victime.