Sens giratoriu la preţ de lux

Pentru un simplu rond, încadrat cu borduri, cu diametru de aproximativ zece metri, Primăria Ploieşti a alocat peste 50.000 de euro.

Construcţia sensului giratoriu de la intersecţia străzilor Take Ionescu cu Rudului din Ploieşti, dat recent în folosinţă, este una dintre lucrările de investiţii în infrastructura Ploieştiului care s-a ridicat la o sumă indecent de mare. În 2008, Ploieştiul a avut un buget de invidiat, de 540 de milioane de lei.

Contractul pentru sensul giratoriu a fost semnat în luna mai, cu două săptămâni înainte de alegerile locale, între fostul primar al Ploieştiului Emil Calotă şi reprezentanţii societăţii Star T&D Blejoi, o firmă abonată la lucrări pe bani publici. Valoarea contractului a fost de 166.187 de lei, fără TVA. La cursul afişat de BNR la acea dată, de 3,62 lei, investiţia a valorat 53.237 de euro, bani cu care se putea cumpăra un apartament cu două camere.

„Cu banii ăştia, eu asfaltez o stradă“

Sensul giratoriu este un simplu rond, încadrat de borduri, având diametrul de aproximativ zece metri.

Acesta a fost umplut cu pământ vegetal, pe care Administraţia Domeniului Public şi Privat din Primăria Ploieşti urmează să planteze flori la primăvară.

Ion Dumitru, unul dintre administratorii firmei Star T&D Blejoi, a refuzat să explice cum s-a ajuns la această sumă, iar fostul primar nu a putut fi contactat.

În schimb, investiţia este considerată costisitoare de către alţi constructori din Ploieşti.

„Cu două miliarde de lei vechi, eu asfaltez o stradă“, a declarat George Şulţ, patronul unei firme de asfaltări, care a contestat numeroase licitaţii de asfaltare pe vremea fostului edil PSD.