Multe dintre nenoricirile care-i lovesc pe români sunt cauzate de modul în care, treptat, din inconștiență sau din rea-voință, dregătorii statului au renunțat, fără să ne întrebe, dar în numele nostru, la suveranitate. Așa se duc pe apa sâmbetei pădurile. Și bogățiile subsolului. Și gazele din Marea Neagră. Și forța de muncă.
Singura garanție pe care o putem avea într-o schimbare în bine este recâștigarea suveranității. Acest obiectiv, la propriu chiar, e la mâna voastră. Semnați pentru suveranitate!
Desigur, facem parte din Uniunea Europeană. Dar știm foarte bine că nu suntem tratați ca egali. Ci ca o rudă săracă. Deși suntem printre cele mai bogate state ale Europei. Solidaritatea acestei organizații se află în concurență cu tendința naturală a statelor mai puternice de a profita de slăbiciunea celorlalte state. Pentru a-și atinge obiectivele, țări ca România sunt determinate să renunțe, rând pe rând, la atribute ale suveranității. În numele globalismului. Ca și când globalizarea în sine, un proces care nu mai poate fi oprit, s-ar afla într-o concurență cu dreptul statelor de a se administra și organiza așa cum cred ele de cuviință, desigur, respectând angajamentele și regulile pe care și le-au asumat. Asistăm de fapt, în întreaga Europă, la un jaf deghizat. La jefuirea în proporții încă nemaiîntâlnite a unor state bogate, cum este România.
Acest poces nu ar fi putut exista fără complicitatea vinovată a trădătorilor de neam cocoțați în funcții de decizie. Ce altă explicație mai bună poate fi dată? De ce Parlamentul României nu pune stop acestui mecanism infernal, prin care țara este jefuită mai temeinic, mai sistematic și mai nemilos, decât a fost vreodată sub dominația otomană sau habsburgică? De ce președintele ales de către cetățeni, indiferent cum se numește el, nu iese bărbătește cu pieptul înainte, pentru a se opune acestui proces, la capătul căruia o națiune întreagă se predă și moare? De ce reprezentații de vârf ai serviciilor secrete dau toate semnele că lucrează în beneficiul unor puteri, de care ar trebui să ne păzească? Cum se face că, în numai 30 de ani, generația noastră a reușit să părăsească câmpul de luptă, pentru care și-au vărsat sângele strămoșii, lăsându-l în voia sorții sau, mai bine zis, predându-l la cheie celor care nu au alt obiectiv, decât acela de a stoarce, în beneficiul propriu, bogățiile acestui pământ?
Istoria acestei capitulări nu poate fi desigur scrisă în câteva cuvinte. Și este mai complexă decât pare. Nu-i putem acuza pur și simplu pe partenerii noștri europeni că acționează pentru a stoarce de energii această țară, incapabilă să se apere. La rândul lor, statele europene sunt confruntate cu o provocare uriașă. Presiunea din ce în ce mai mare a multinaționalelor, care se substituie treptat și cu succes entităților statale. Acest proces tinde să se generalizeze. Atâta doar că statele puternice din Europa știu să-și apere suveranitatea. Știu să-și protejeze interesele. Știu să le pună frână, atunci când e nevoie, multinaționalelor. Nu este însă și cazul României.
Din toate aceste motive, cărora li se pot adăuga multe altele, utilizând o prevedere constituțională, câteva persoane, printre care mă număr, declanșăm, începând chiar de astăzi, o inițiativă cetățenească la nivel național. Constituția ne permite să facem acest lucru. Să redactăm un proiect de act normativ, să le solicităm semnături compatrioților noștri și să obligăm Parlamentul României să-l dezbată și să-l adopte. Și, firește, am intitulat această inițiativă cetățenească „Legea suveranității”. Este un proiect de act normativ care, dacă va fi adoptat, ne apără pe termen lung de cele mai multe dintre acțiunile de jaf la care este în prezent supusă România. Ne garantează stabilitatea. Trăinicia. Independența. Libertatea de a lua decizii cardinale în interesul nostru. Ne apără și ne protejează bogățiile. Ne permite să le valorificăm în folosul nostru și nu în folosul altora. Semnați această inițiativă cetățenească, obligați astfel Parlamentul să ia legea în dezbatere și să o voteze, puneți presiune pe președintele României prin semnătura voastră pentru a promulga „Legea suveranității”.
Consiliul legisativ a analizat prevederile acestui proiect de act normativ, a constatat că ele respectă spiritul și litera Constituției și i-a dat undă verde, în vederea desfășurării întregului proces, începând cu strângerea de semnături și terminând cu adoptarea noii legi în Parlament. Astăzi, în Monitorul Oficial, au fost publicate documentele primare. În fiecare oraș din România, grupuri de cetățeni care susțin această inițiativă încep chiar de azi să facă apel la voi, pentru a semna în favoarea „Legii suveranității”. Cu cât vom strânge mai repede semnăturile dvs., cu cât vom centraliza mai repede formularele sosite din întreaga țară, cu atât mai rapid vom avea dezbătută, votată și promulgată „Legea suveranității”. Va fi un instrument de care toate partidele și toți cârmuitorii vor fi obligați să țină seama. Un instrument care-i va ține la distanță pe asasinii economici. Și, de ce nu, un instrument cu ajutorul căruia vom putea face diferența, atunci când îi vom alege pe noii conducători, între cei răi și cei buni. Între trădători și patrioți. Semnați și dați undă verde acestei inițiative patriotice.