Şeful Loteriei şi-a luat consilier urmărit penal

Revista presei.

Cotidianul

Şeful Loteriei şi-a luat consilier urmărit penal

Noul şef al Loteriei Române, Gheorghe Benea, l-a ales pe post de consilier personal pe Alin Horia Iconar, urmărit penal pentru abuz în serviciu de pe vremea când era directorul filialei Cluj a Loteriei

„Alin Horia Iconar este urmărit penal pentru abuz în serviciu, din ianuarie 2009, de către angajaţii Direcţiei Cercetări Penale din cadrul IJP Cluj. Împotriva lui Iconar au existat mai multe plângeri penale privind activitatea sa ca director executiv al filialei Cluj a Loteriei Române. În 2007 au fost depuse două plângeri penale privind nereguli în gestionarea de către acesta a patrimoniului Loteriei Cluj, delapidare şi fals în înscrisuri. Pentru toate acestea s-a solicitat Curţii de Conturi un control, lucru care nu s-a făcut încă. Prin urmare, acest dosar stagnează.

Libertatea

De la anul, mai puţine ore de liceu Ministerul Educaţiei a finalizat o serie de măsuri care vor fi puse în aplicare începând cu anul şcolar următor. Vestea bună pe care o primesc liceenii e că va fi redus numărul de ore obligatorii pe săptămână. De asemenea, cornul şi laptele pe care le primesc cei mici ar putea fi înlocuite cu o masă caldă.

În prezent, elevii au în medie cam 33-34 de ore pe săptămână. Vor fi eliminate trei sau patru dintre acestea. Se va renunţa la câte o oră de educaţie fizică, o limbă străină, plus încă una, în funcţie de profilul liceului.

Adevărul

Gigi Becali forţează împăcarea cu fanii

Patronul Stelei le-a transmis suporterilor că doreşte să facă pace cu ei. Liderii şi membrii mai vechi ai galeriei se vor întâlni astăzi pentru a discuta strategia pe care o vor adopta pe viitor faţă de Gigi Becali.

Gigi Becali este în acest moment cel mai hulit patron, iar inamicii săi sunt chiar propriii suporteri. Aceştia i-au declarat război deschis lui Becali şi au început cu o demonstraţie de forţă chiar de la debutul returului.

România Liberă

Judecătorii turnători se apără între ei

Cinci magistrati au fost confirmati oficial ca fosti colaboratori ai Securitatii, in urma unor decizii definitive in instanta.

Un judecator de la Inalta Curte de Justitie si Casatie, precum si un procuror de pe langa Tribunalul Brezoi au fost deconspirati ca fiind fosti ofiteri ai structurilor de Securitate comuniste. Potrivit noii legi a CNSAS, verdictul de colaborare sau de lucrator al Securitatii este dat de instanta, iar Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii cerceteaza dosarele si aduna probele in cazul persoanelor publice, care apoi sunt trimise pe masa judecatorilor.

Ziua

PIB-ul a căzut de sus

Economia romaneasca a crescut in ultimul trimestru din 2008 cu doar 2,9%,cea mai scazuta valoare din ultimii noua ani.

Incetinirea cresterii econo­mice in ultimul trimestru al anului trecut la 2,9%, mini­mul perioadei respective in ultimii noua ani, a limitat avan­sul Produsului Intern Brut (PIB) la 7,1% in 2008, care a fost, insa, cu 1,1 puncte procentuale peste nivelul din 2007, potrivit datelor estimative ale Institutului National de Statistica (INS). Gândul

Federaţia Română de Fotbal, centenar de 400.000 de euro

FRF va avea peste 600 de invitaţi la festivitatea de pe 12 mai, iar printre aceştia se vor număra şi şefii FIFA şi UEFA, Sepp Blatter şi Michel Platini. Marian Iancu, cea mai mare amendă din istoria fotbalului românesc: 600.000 de lei pentru că l-a jignit pe şeful FRF şi, astfel, o treime din bugetul pentru centenarul FRF a fost asigurată.

Federaţia Română de Fotbal sărbătoreşte în 2009 o sută de ani de existenţă, ocazie cu care pregăteşte un spectacol grandios care îi va scoate din buget suma de 400.000 de euro. Jurnalul Naţional

Salarii de "criză" la numai 15.000 de lei

Mult-mediatizata reducere a costurilor cu salariile bugetarilor de lux promovată de Cabinetul Boc este pusă în practică doar din vorbe. Fiecare din cei 65 de angajaţi de la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) are bugetat, în medie, 150 de milioane de lei vechi lunar în salarii, sporuri, bonusuri şi tichete. Instituţia spune că este vorba doar de un proiect şi că se vor face corecţii.

Un proiect de hotărâre de guvern elaborat de Ministerul Economiei arată în dreptul OPSPI pentru 2009 cheltuieli cu personalul de 11,76 milioane de lei, potrivit Mediafax. Bugetul este chiar mai mic cu 20% faţă de cel din 2008, ceea ce se înscrie în linia de reducere a cheltuielilor cu 20%. Însă un calcul simplu arată că, deşi pe hârtie bugetul e mai mic, în practică este mai mare pe fiecare angajat deoarece personalul s-a redus şi el cu 38,9%, de la 90 la 65 de oameni. Continuând calculul, dacă împărţim cele 11,76 milioane de lei pe care-i vor toca în 2009 cei 65 de angajaţi, avem o medie de 180.923 de lei pe fiecare angajat pe anul în curs. Împărţind la cele 12 luni, obţinem în medie suma de 15.076 lei, adică circa 3.500 de euro lunar de fiecare angajat. Banii sunt pentru salarii, contribuţiile la bugetele de şomaj, asigurări, sănătate, sporuri.