A călătorit pe tot globul ca să descopere secretele culinare ale centenarilor, revenind, în 2015, după peripluri în Costa Rica, Japonia sau Grecia cu cele mai cele mai bune 14 alimente pentru corpul uman, care ar permite consumatorilor să fie longevivi.
Recomanda consumul unor porţii mai mici de carne, creşterea consumului de apă şi un mic dejun copios. "Când am călătorit în lume, am întâlnit oameni cu o viaţă lungă şi productivă.
Toţi mâncau un mic dejun consistent", afirma Jamie Oliver, oferind lista completă a celor 14 alimente: ouă, lapte de capră (feta), peşte, cartofi dulci, legume şi zarzavaturi, tofu, fasole neagră, nuci, fructe proaspete, alge, orez sălbatic, usturoi, creveţi şi ardei.
Un produs marca BBC
Primul său loc de muncă în calitate de bucătar a fost într-un restaurant cu specific italian, unde l-a avut ca mentor pe Gennaro Contaldo, un bucătar-şef renumit, conform imdb.com. În timp ce lucra la River Cafe din Londra, ca bucătar-şef adjunct, a fost remarcat de BBC.
Jamie Oliver este celebrul maestru bucătar cunoscut pentru cărţile şi emisiunile sale de gastronomie din seria ''Naked Chef''. Popular dincolo de graniţele Marii Britanii, a desfăşurat campanii pentru o alimentaţie sănătoasă destinate publicului larg.
Jamie Oliver s-a născut la 27 mai 1975, în localitatea Clavering, Essex. Încă din copilărie s-a familiarizat cu tehnicile şi ustensilele folosite în bucătărie, tatăl său deţinând un pub-restaurant numit "The Cricketers". A demonstrat nu numai un talent culinar precoce, dar şi o pasiune pentru a-i inspira pe ceilalţi să mănânce alimente proaspete, gustoase şi integre, notează bbc.com.
Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric