Secrete japoneze dezvăluite de ultimul ninja în viaţă

Jinichi Kawakami este al 21-lea şef al clanului Ban, care supravieţuieşte de 500 de ani. Este considerat de către unele persoane drept ultimul gardian în viaţă al secretelor japoneze ninja, notează The Herald Sun.

"Inginerul japonez Kawakami, de 63 de ani, nu se potriveşte deloc imaginii de asasin îmbrăcat în negru, care este perfect capabil să dispară într-un nor de fum", mai scrie The Herald Sun.

"Cred că sunt considerat ultimul ninja în viaţă pentru că, probabil, nu mai există nicio persoană în viaţă care să fi învăţat toate aceste metode direct de la maeştrii ninja în ultimele cinci secole", a declarat presei Kawakami. Inginerul japonez este de părere că nu mai există ninja: "Adevăraţii ninja nu mai există". Şi afirmaţia a făcut-o după ce a efectuat o demonstraţie a armelor şi tehnicilor folosite pe vremuri, de către războinicii care luptau pentru lorzii din timpul Japoniei feudale. "Ninja mai există în filme sau atunci când se promovează imaginea turistică a orasului Iga, aflat la 350 km de Tokyo, folosit drept reşedinta a luptătorilor ninja, în urmă cu sute de ani", mai spune Jinichi Kawakami.

Mă antrenam fără să ştiu ce fac cu adevărat

Kawakami a început să practice ninjitsu - arta de luptă ninja, în urmă cu 10 ani. El susţine că adevaratele metode folosite de ninja rămân în continuare un mister. "Există anumite urme lăsate de armele lor, însă nu reuşim să aflăm de fiecare dată toate detaliile, care au fost ascunse în mod special. Multe lucruri au fost transmise din gură în gură, aşa că nu ştim exact cât au fost deformate în urma trecerii anilor", mai spune Jinichi. Cât despre acele metode despre care se bănuieşte că sunt reale 100% ..."este foarte greu de verificat autenticitatea lor. Nu putem încerca asasinatele sau otravurile. Chiar dacă respectam toate instrucţiunile pentru a fabrica o otravă, nu o putem testa", a explicat el.

Kawakami s-a întâlnit prima dată cu secretele lumii ninja când avea vârsta de 6 ani, însă nu îşi mai aduce aminte multe lucruri despre maestrul său, Masazo Ishida, un bărbat care se îmbrăca precum călugării budişti. "Continuam să mă antrenez fără să ştiu ce fac cu adevărat. Abia mai târziu mi-am dat seama că practicam ninjitsu", spune el.

Jinichi mai povesteşte că antrenamentul pleaca de la acumularea unor capacităţi fizice şi mentale, până la studierea substanţelor chimice, a condiţiilor meteorologice şi a psihologiei. "Pentru concentrare, privesc fitilul unei candele pana am sentimentul ca ma aflu acolo, inauntru. De asemenea, obişnuiesc să mă antrenez ascultând zgomotul făcut de căderea unui ac pe podea"!