O ușoară creștere a debitului Dunării a fost înregistrată de hidrologi. Acest lucra ar putea conduce la inundații în perioada următoare, în anumite condiții.
Debitul Dunării creşte uşor în aceste zile până la valoarea de 4.050 metri cubi/secundă (mc/s), însă spre sfârşitul săptămânii scade la 3.700 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii iunie de 6.400 mc/s, reiese din prognoza de specialitate, publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).
„În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în prima parte a intervalului în creştere pe sectorul Gruia - Corabia, în scădere pe sectorul Turnu Măgurele - Galaţi şi relativ staţionare pe sectorul Isaccea - Tulcea, iar în partea a doua a intervalului vor fi în scădere pe sectorul Gruia - Corabia şi Hârşova - Tulcea şi relativ staţionare pe sectorul Turnu Măgurele - Cernavodă”, arată prognoza INHGA, valabilă din 31 mai până pe 7 iunie 2020.
În ceea ce priveşte prognoza hidrologică de medie durată pentru râurile din România, pe toată durata intervalului de prognoză ( 1-7 iunie), debitele medii zilnice vor fi în general în creştere, exceptând unele râuri din sudul şi sud - estul ţării, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării.