Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a reuşit să-i înfurie pe românii din Diaspora, care îi cer acum demisia!
„FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa, cere demisia domnului Vasile Ciurchea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru jignirea iresponsabilă a românilor din diaspora. Dacă domnia sa nu va avea decența să își dea demisia, cerem Autorităților Guvernamentale să îl demită.Vasile Giurea a declarat săptămâna trecută unei publicații din țara, că în perioadă concediilor numărul urgențelor din spitale crește din cauza românilor din diaspora care vin să se trateze în România, în ciudă faptului că ei nu ar contribui la bugetul de stat. Declarațiile președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate jignesc românii din diaspora sugerând că ei sunt doar niște paraziți pentru țara.Reamintim administrației de la București că românii din diaspora trimit foarte mulți bani în țara. Conform Băncii Naționale, numai în ultimii 10 ani s-au trimis în România 54 de miliarde de euro, fără să se țină cont de banii cash cu care românii din străinătate vin acasă, care de cele mai multe ori sunt mai mulți decât cei transferați prin sistemul bancar”, se arată ântr-un comunicat trimis pe adresa ziarului nostru.
Contactat de EVZ, preşedintele CNAS ne-a declarat: „mâine (n.r. – luni) urmează să dau un comunicat în legătură cu această problemă. Eu nu am declarat chiar aşa”, spune Vasile Ciurchea.
Aceasta este declaraţia lui Vasile Ciurchea de acum câteva zile, care i-a infuriat pe românii din Diaspora:
„Cu românii care sunt plecați la muncă în străinătate sunt câteva probleme. Există o categorie de persoane care au asigurări în străinătate și sunt valabile când vin aici. Mai este o categorie de persoane care cu toate că au asigurări acolo, plătesc și aici asigurări. De asemenea, mai este o categorie de oameni care nu au asigurări nici în România, nici în străinătate, dar beneficiează de servicii în România. Vin în concediu și dacă facem o statistică vom vedea că numărul urgențelor crește în perioada iulie-august sau în perioada sărbătorilor.
Românii din diaspora își rezolvă multe probleme medicale în urgență pentru că este mai ieftin în România decât în afara țării. În străinătate, dacă nu ai asigurare medicală, nu îți dă nimeni niciun serviciu. Ți se dă doar urgența minimă astfel încât să nu mori", a spus Vasile Ciurchea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate la DC News Live