Şcolile BEI, cu porţile închise şi în această toamnă

Şcolile BEI, cu porţile închise şi în această toamnă

Doar opt şcoli din cele 102 cuprinse în programul de reabilitare cu bani de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) vor fi gata până pe 15 septembrie.

Primarul Sorin Oprescu nu grăbeşte ritmul, ci vrea să rezilieze contractele cu firmele care au sistat lucrările. Edilul-şef s-a aflat în vizită „de constatare“, ieri, la trei instituţii de învăţământ aflate încă în reparaţii. Deşi reabilitarea şcolii cu bani de la BEI trebuia realizată în perioada 2003-2008, contractele cu firmele responsabile pentru consolidarea a 11 unităţi de învăţământ au fost reziliate în luna mai a acestui an, de fostul primar Adriean Videanu. În condiţiile în care procedura de reziliere este greoaie, iar realizarea altor licitaţii înseamnă alt timp pierdut, edilul Oprescu a promis că va rezilia contractele cu cei care nu-şi respectă obligaţiile. „Mai bine să se piardă timp decât bani“, a expus primarul modul în care va trata municipalitatea problema. Edilul-şef nu a omis să-l ia la rost şi pe managerul contractelor BEI, Vasile Panţuru, care a promis că va pleca „în curând“.   Anul şcolar începe printre gunoaie

Şcoala nr. 174 „Constantin Brâncuşi“, din Militari, va fi gata la începutul acestui an şcolar. Reparaţiile au fost începute în urmă cu doi ani. Cu toate că directorul Georgescu Ion se plângea ieri că de două luni s-au sistat lucrările, Oprescu a declarat că şcoala este gata să-şi primească elevii. El a promis să aranjeze lucrurile în aşa fel încât să existe „condiţii minime de funcţionare“. Acum însă, spaţiul verde este ocupat de gunoaie, iar în curte, mai multe „cratere“ aşteaptă asfaltarea.

Potrivit Autorităţii de Sănătate Publică, în Capitală, 60 de unităţi de învăţământ vor începe noul an şcolar fără a primi autorizaţie sanitară. În sectorul 1 se află cele mai multe şcoli şi grădiniţe care nu respectă normele minime igienico-sanitare: 23 de şcoli dintre cele 102 existente. Urmează apoi sectorul 2, cu 18 unităţi şcolare în care elevii vor învăţa în condiţii improprii, iar în sectorul 5, cinci şcoli au rămas fără autorizaţie sanitară.

Ne puteți urmări și pe Google News