ȘCOALA românească în 2016.ELEV AGRESAT sub OCHII profesoarei care nu are NICIO REACȚIE | VIDEO

Unul din doi copii declară că a fost agresat fizic sau verbal de colegi sau prieteni conform unui studiu realizat de Asociația Telefonul Copilului. Fenomenul prin care copiii sunt agresați de colegi sau prieteni poartă denumirea de bullying și atinge cote alarmante în ultimii ani.

ELEVII ȘI-AU PUS PROFESOARA LA COLȚ

Un caz recent de la Școala gimnazială ,,Sf. Maria” Mizil, din județul Prahova vine ca o nouă confirmare a cifrelor specialiștilor. Un băiat, elev în clasa a VII-a, este filmat de colegii care îl obligă să cânte și îl lovesc chiar în timpul orei de chimie, sub ochii profesoarei care asistă fără nicio reacție la comportamentul și limbajul elevilor.

Mai mult de atât, filmulețul este publicat pe Facebook spre amuzamentul prietenilor virtuali, iar comentariile stârnite de filmare sunt de-a dreptul uimitoare ,,Profesoara stătea cuminte, am pus-o noi la colț.”. Replica elevei de clasa a VII-a uimește și prin sfiderea oricăror cunoștințe gramaticale de bază. De altfel, limbajul folosit de elevii de clasa a VII-a este unul colorat și care ignoră regulile de bază din limba română.

Contactată pentru a comenta situația, directoarea unității, Oana Cătălina Andrei, a precizat ,, Eleva care a publicat filmulețul este în evidența Poliției, iar noi vom lua toate măsurile care se impun în acest caz. Doamna profesoară de chimie va fi sancționată conform prevederilor legale din Codul Muncii, iar elevii vinovați vor avea nota la purtare scăzută.”.

ELEVII CARE CAD VICTIMELE COLEGILOR ÎȘI PIERD STIMA DE SINE

Psihologii avertizează că astfel de cazuri influențează negativ dezvoltarea normală a copiilor ,, Sunt mulți copii agresați în școlile din România. Avem foarte multe cazuri săptămânal. Principala problemă este că stima de sine a unui copil agresat și apoi expus într-un spațiu public devine una foarte mică.  Încrederea sa în sine scade și de aici decurg toate competențele sociale. Într-un astfel de caz,  reacția adulților este foarte importantă. Performanțele școlare pot fi reduse, iar pe viitor, un copil agresat nu va știi să gestioneze o situație de conflict și nu va reuși să se afirme, dacă nu va fi consiliat și ajutat să depășească problema. “ spune psihologul centrului Train Your Mind,  Carmen Vieru.