Şcoală de vară pentru copii şi muzică disco

ŞAPTE ZILE, ŞAPTE PROPUNERI.

LUNI. Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“ deschide astăzi, de la ora 10.00, Tabăra de creaţie „Vara pe uliţă“. Şcoala de vară se va desfăşura în perioada 14 iulie-10 august, de luni până vineri, între orele 10.00 şi 14.00. Sunt aşteptaţi copii cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, care au şansa de a deveni mici ucenici, învăţând direct de la meşteri recunoscuţi tainele olăritului, modelajului, sculptatului în lemn ş.a. Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la Iulia Grumăzescu, pe e-mail: muzeulsatului_ig@yahoo.com sau la telefon 021/317.91.03.

MARŢI. Galeria de Artă Casa Vernescu vernisează astăzi, de la ora 18.00, expoziţia „Sixtine Zero 8“, semnată de artistul bistriţean Vasile Mureşan-Murivale. Artistul va prezenta pe simezele Casei Vernescu aproximativ 70 de lucrări, cele mai multe expresie a viziunii sale asupra temelor şi personajelor surprinse pe frescele Capelei Sixtine din Roma. MIERCURI. „L-V: 8.00-16.00“ este un spectacol de Ioana Păun, după „Cred că nu m-aţi înţeles bine“ de Rodrigo Garcia. Piesa, care se joacă astăzi, de la ora 20.00, la Teatrul Luni de la Green Hours, are un singur personaj, interpretat de Lari Giorgescu. Spectacolul are ca subiect viaţa unui individ tipic al zilelor noastre, care la 6 ani voia să schimbe lumea şi care acum, la sfârşitul zilei, zace în faţa televizorului. Preţul unui bilet este 12 lei.

JOI. Dacă ai ridicat mâinile în aer când ai auzit „Put your hands up 4 Detroit“, dacă te-ai mişcat provocator la auzul piesei „The Creeps“ sau dacă ai spus într-un glas cu toată lumea „Let Me Think About It“, înseamnă că eşti pregătit pentru întâlnirea cu Fedde le Grand, DJ-ul care a spart toate topurile dance. Dance Arena îşi deschide pentru prima oară porţile în România, azi, de la ora 21.00, la Arenele Romane. VINERI. Expoziţia „Atelierul. Modelul. Pictorul“, care cuprinde o selecţie tematică de aproximativ 80 de lucrări din patrimoniul Muzeului Naţional de Artă al României, urmăreşte în evoluţie procesul de apariţie a operei de artă, din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. În expoziţia deschisă până la sfârşitul lunii sunt prezenţi artişti faimoşi precum: Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Alexandru Satmari, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady ş.a. SÂMBĂTĂ. „Avioane, trenuri şi oameni în viteză“ este o iniţiativă a Asociaţiei Tinerilor din România pentru Cultură şi Normalitate (ATRCN), care îşi propune să promoveze voluntariatul în rândul adolescenţilor. Spectacolul, care se joacă azi, de la ora 19.00, la Teatrul Metropolis, are ca temă de dezbatere lipsa de comunicare dintre oameni. Voluntariatul înseamnă nu doar distracţie, ci şi şansa de a relaţiona cu semenii noştri, devenind mai responsabili şi mai conştienţi de implicarea în acţiunile noastre. Intrarea este liberă. DUMINICĂ. Colecţia lui Ovidiu Oana, care poate fi văzută la Galeriile Sigma până pe 17 august, cuprinde peste 200 de clopote, clopoţei, tălăngi şi zurgălăi din toată lumea. Aceasta este doar o parte a expoziţiei, intitulată „Proiectul unei limbi universale“. Autorul prezintă evoluţia clopotelor de la origini până în prezent, în marile zone geografice şi culturale, pe categorii şi pe domenii. Galeriile Sigma sunt situate pe strada Luigi Cazzavillan, nr. 12, sector 1. Colecţia poate fi vizitată şi la http://bells.zuavra.net.