Scarlatina este foarte periculoasă deoarece se transmite incredibil de repede, recunoscută ca boala săraciei a lipsei igienei corporale, care apare de obicei în școli și grădinițe fiind locul propice de a se dezvolta menţionând încă o dată că este deosebit de contagioasă. Acum un secol, era o cauză importantă de deces în rândul copiilor, astăzi sunt tratamente pentru a o face inofensivă, dar să vorbim despre acestă emidemie în anul 2017, este parcă prea mult.
"Din decembrie au început primele cazuri de scarlatină... și... nu au făcut nimic. Adică zilnic apar noi cazuri… și acum că au tot întrebat părinții au afișat un anunț că a mai apărut un nou caz. În acest sens au expus o listă cu simtome etc... dar în rest nu au făcut mai nimic" a declarat unul din părinţi îngrijorat pentru copilul lui.
Mai mult, directorul Grădiniței Azur din Constanța, Radu Ecaterina, a declarat pentru Replica de Constanța că s-au înregistrat câteva cazuri de copii cu scarlatină, iar măsurile de siguranță au fost luate numaidecât. S-a efectuat deratizarea și s-au aplicat anunțuri la avizierul școlii prin care părinții sunt informați în legătură cu măsurile de protecție și cazurile înregistrate.
Reprezentanții DSP Constanța recunosc faptul că într-adevăr a existat un focar de 3 cazuri de scarlatină la Grădinița Azur din municipiul Constanța. Două cazuri au fost confirmate, al treilea fiind doar suspect. Cei trei copii se află internați în spital. Primul caz a fost depistat la data de 2 martie, al doilea la data de 3 martie, al treilea fiind un caz probabil, titrează sursa menţionată.