Editura Evenimentul si Capital

Scandalul Revocării - o Operațiune subtilă de sporire a legendei Kovesi prin victimizare? România lui Cristoiu

Autor: | | 9 Comentarii | 17731 Vizualizari

Văzîndu-mă ieri pe la prînz la locul meu de baștină de la BAR, cineva care mă știe sub porecla de analist, s-a mirat că nu sînt în fața televizorului pentru a urmări ceea ce televiziunile de știri, rămase fără subiecte gîfîinde prin micșorarea viscolului, au proclamat drept Confruntarea deceniului, dacă nu chiar a secolului: Cea dintre Tudorel Toader (foto) și Codruța Kovesi, de la CSM.

Am surîs și cum am putut vorbi în șoaptă (pe astfel de vremuri de intemperii – vorba lui nea Gigel de la Sculărie - în sala de lectură sînt puțini cititori, cei de bază, pensionari ca mine, șovăind să înfrunte omăturile de dragul studiului și așa inutil) i-am zis motivul pentru care n-am urmărit și nu voi urmări decît cu detașare duelul de argumente dintre ministru și șefa DNA.

Acest motiv trimite la o fotografie reprodusă de mine, de pe site- ul Opinia Timișoarei din 16 decembrie 2011, pe cristoiublog.ro din 9 octombrie 2016 ca ilustrare la textul intitulat: 16 decembrie 2011: Susținerea publică a Tezei de doctorat a Codruței Kovesi- un moment festiv în viața SRI! Fotografia a fost făcută, împreună cu altele, la Universitatea din Timișoara, la festivitatea de de acordare a titlului de doctor celei care era pe atunci șefa Parchetului General, în prezent șefa DNA, Codruța Kovesi.

Fotografia surprindea la masa prezidiului, în calitate de membru al Comisiei care a acordat Codruței Kovesi titlul de doctor pentru o lucrare semnificată chiar de către un organism pro Kovesi ca fiind plagiată în proporție de 4%, pe profesorul universitar doctor Tudorel Toader. Păi dacă în postura de profesor universitar în materie de Drept, un fel de Titu Maiorescu al disciplinei, acorzi nota 10 unei lucrări care, pe lîngă faptul că era plagiată, era și o însăilare de amator, distinsa fiind prea ocupată cu șefiile pentru a se consacra fie și o zi studiului, cum să-l cred sincer acum pe același Tudorel Toader în ipostaza de ministru al Justiției, revoltat de abuzurile discipolei sale ca șefă a DNA?

Imagine surprinsă în timp ce Laura Codruța Kovesi își suținea teza de doctorat. La prezidiu, în centru, viitorul ministru al Justiției, Tudorel Toader FOTO: OPINIATIMIȘOAREI.RO

În comentariul meu din 9 octombrie 2016 atrăgeam atenția asupra ciudățeniei întruchipate de participarea pompoasă la sindrofie a ștabilor SRI de la vremea respectivă- George Maior, director, Florian Coldea, prim adjunct al directorului SRI, Viorel Voinescu, general de Brigadă.

SRI nu numai că participase la festivitate, transformînd- o într-o sărbătoarea a Serviciului, dar mai mult o dusese pe susținătoarea tezei pînă la Timișoara cu elicopterul, o asemenea somitate a Științelor juridice neputînd merge cu trenul sau cu avionul de linie pînă la locul binecuvîntării de către profesor universitar Tudorel Toader ca una din marile speranțe ale Dreptului românesc.

După ce lucrarea distinsei a fost albită de CNATDCU, organism TeFeListizat de guvernul Dacian Cioloș, care s-a făcut că verifică dacă a fost sau nu plagiată la cererea Grupului condus de Mugur Ciuvică, și toată lumea se întreba ce acrobații a făcut instituția la ordinul SRI pentru a o scoate basma curată pe Neprețuita, cine i-a sărit în ajutor Revocatei de azi? Cum cine? Tudorel Toader, marele specialist în Drept, care i-a dat Codruței Kovesi nota 10 pentru lucrarea sa nițeluș plagiată.

Pe 2 aprilie 2017 la Antena 3, Tudorel Toader susținea, fără să-i tremure glasul, cu aceeași siguranță cu care va citi Raportul privind revocarea, valoarea tezei de doctorat denunțată tot de mai multe organizații de specialitate ca plagiată în proporție de masă. Și chiar dacă n-ar fi fost plagiată, era o lucrare de doi lei din punct de vedere științific, pentru că - repet ce-am zis de atîtea ori pînă acum - eu nu cred în posibilitatea ca un demnitar să se consacre cercetării științifice serioase cerute de o teză de doctorat:

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI