Scandal în SUA înaintea alegerilor. Miliardarul aspirant la preşedinţie ar fi mințit

La dezbaterea din Iowa de marți seara, Tom Steyer, miliardar aspirant la funcția de președinte al SUA, s-a prezentat cu câteva măzgălituri sugestive pe mâini.

Dacă nu a reușit să atragă atenția cu discursul său politic, Tom Steyer le-a magnetizat privirile celor din jur grație unor simboluri desenate pe mâini, pe care le-ar fi purtat timp de doi ani, în fiecare zi.

Anterior dezbaterii, el a declarat, pentru Politico, că simbolul -care la o privire mai atentă se dovedește a fi Crucea de la Ierusalim- îi amintește că trebuie să spună întotdeauna adevărul.

Preşedintele Trump, primul preşedinte modern care se confruntă cu procedura de impeachment în timpul mandatului său la Casa Albă, conduce în faţa principalilor săi rivali democraţi în cursa pentru un al doilea mandat de preşedinte, conform unui nou sondaj USA TODAY/Suffolk University.

Poziţionare stabilă a lui Trump

Poziţia lui Trump a rămas remarcabil de stabilă indiferent de adversarul său, fiind la 45% în faţa lui Warren, 44% în faţa lui Biden şi Sanders şi 43% în faţa lui Buttigieg şi Bloomberg. Aceasta ar putea fi în acelaşi timp o veste bună şi una rea pentru el: un indiciu al solidităţii susţinerii sale, dar totodată un semn că are un plafon.

În sondaj, punctele tari şi slabe electorale ale lui Trump au fost evidente:

* A câştigat în rândul alegătorilor bărbaţi, dar fiecare candidat democrat a obţinut o majoritate în rândul femeilor, împotriva lui.

* I-a depăşit pe aspiranţii democraţi în grupele de vârstă peste 35 de ani, dar a pierdut în faţa fiecăruia în rândul alegătorilor cu vârsta între 18 şi 34 de ani.

Preşedintele nu are vreun contracandidat semnificativ în alegerile primare, din partea fostulu guvernator de Massachusetts, Bill Weld, sau a fostului congresman de Illinois, Joe Walsh, care şi-au anunţat candidatura la nominalizarea republicană. Fiecare a primit doar 2% din partea alegătorilor republicani, în vreme ce Trump a fost susţinut de 88%.