Savanții ne spun unde este limita fină dintre răul și binele pe care ni le face statul la plajă

Studii epidemiologice ample au demonstrat că vitamina D (ser/ sintetică) are un efect benefic în tratamentul cancerului de piele în stadiu incipient și mediu, anunță cel mai bine cotat jurnal medical la nivel mondial, Nature.

În revista medicală a fost publicat, săptămâna trecută, un studiu de mare anvergură, realizat de zece cercetători, din care reiese că există o linie fină între răul pe care ni-l poate face expunerea la soare fără Factor de Protecție (FPS) și binele pe care razele acestuia îl face, prin contribuirea sa la absorbția vitaminei D în organism.

Savanții au demonstrat că în cazurile de melanom, stadiul I și II, suplimentele cu vitamina D au contribuit la oprirea din evoluție a bolii - prin reducerea sindromului inflamator produs de tumori, prin oprirea creșterii tumorilor și a migrației celulelor canceroase în organism. În concluzie, suplimentele de vitamina D sunt un bun adjuvant în tratarea și prevenirea cancerului de piele, însă cea mai bună protecție e cea cu FPS, aplicată de fiecare dată când vă expuneți la soare.

Drama unui jandarm: I-a apărut o dungă neagră pe unghie, iar după ce s-a dus la doctor a primit verdictul crunt!

Un jandarm din Capitală se luptă pentru viața lui, iar medicii care îl îngrijesc fac tot posibilul să-i mediatizeze cazul. Mihai Ducman a aflat că are cancer de piele în urma cu 3 ani. Pe degetul mare de la mână i-a apărut o dungă neagră, dar a crezut că e o simplă ciupercă. Când s-a dus să se trateze, medicii i-au dat vestea cea mai cruntă. Mai rău, melanomul fiind un cancer care se răspândește în organism cu o rapiditate fantastică, omul legii deja se afla în stadiul 4!

A făcut naveta Craiova-București

În septembrie 2017, angajatul MAI a început un tratament de imunoterapie (n.r. un citostatic mult mai avansat) la renumita Clinică de Oncologie din Craiova „Sfântul Nectarie”, singura din țară la momentul respectiv care trata gratuit pacienții bolnavi de cancer, prin aceasta metoda terapeutică.

De el s-a ocupat dr. Michael Schenker, unul dintre cei mai buni medici oncologi din România, reușind prin tratament să-l țină pe Mihai puternic și pregătit de luptă.

Trist este că din 47 de pacienți oncologici, numai 4 nu au răspuns la tratament, iar Mihai Ducman este unul dintre aceștia. Cancerul i s-a extins în peste 80% din suprafața corpului iar singura lui șansă există la o clinică din Marea Britanie sau la o alta din Israel. Are nevoie de 120.000 de euro pentru a spera că va ajunge să vadă anul schimbat în calendar sau să-i ureze mulți ani soției sale, încă o dată de ziua ei. Muntele de om se roagă și speră, cuibărit în fotoliul de la clinica oncologică, că va avea parte de sprijin, protecție și ajutor de la semenii lui, cum a oferit și el în deceniile în care a purtat cu mândrie uniforma de jandarm.

Melanomul este cel mai rezistent la tratament

✔ Melanomul este cel mai periculos tip de cancer de piele și este responsabil de 75% din decesele cauzate de cancerele de piele.

✔ Numărul cazurilor de melanom a crescut de cca. 4 ori în ultimii 30 de ani în Europa și SUA

✔ Ca frecvență, melanomul se află pe locul 5 dintre toate cancerele la bărbați și pe locul 6 la femei

✔ Melanomul este cel mai frecvent cancer la tinerii între 25 si 29 de ani

✔ Se estimează în prezent că 1 din 55 din oameni vor face melanom în cursul vieții

✔ Dacă este descoperit și tratat devreme, la începutul evoluției sale, melanomul este perfect vindecabil și supraviețuirea dupa 5 ani este aceeași ca la persoanele fără melanom

✔ In schimb dacă melanomul este descoperit târziu, când a metastazat deja, doar cca. 15% dintre acești pacienți vor supraviețui 5 ani.

✔ În faza avansată, când melanomul a metastazat în alte organe, durata medie de supraviețuire este de 6-9 luni

✔ Melanomul metastazat este de obicei rezistent la majoritatea tratamentelor anticanceroase cunoscute în prezent.