Cu puțin talent sau spirit antreprenorial, îți poți suplimenta veniturile destul de consistent până să se încheie anul 2014. Dacă produsele sau serviciile tale au succes, ai putea chiar să demarezi o afacere permanentă.
Creșterea cheltuielilor odată cu venirea iernii ne poate speria și, totodată, ne poate motiva să găsim soluții pentru a ne crește veniturile. Chiar și persoanele care nu sunt dispuse să facă schimbări importante în carieră pot câștiga mai mult, în contextul în care fiecare sărbătoare aduce o serie de oportunități. Astfel, vestea bună este că perioada rămasă până la Sărbătorile de Iarnă este una foarte potrivită pentru a-ți rotunji veniturile cu condiția să fii dispus să aloci timp, energie și interes.
Așadar, vă prezentăm șase modalități prin care puteți câștiga bani în plus în următoarea perioadă.
1. Ornamente de brad. Dacă îți place și știi să creezi diferite obiecte pentru ornarea Pomului de Crăciun sau a locuințelor și birourilor în spiritul Sărbătorilor de Iarnă, nu mai pierde timpul. Chiar dacă pe piață există o concurență destul de mare pe acest segment, și cererea este pe măsură în săptămânile de dinaintea sărbătorii. În această categorie pot intra obiecte precum globuri de sticlă pictate, lumânări personalizate, ornamente din fetru, din mărgele, dintr-o hârtie specială sau chiar din cărți vechi. Un mare avantaj al creatorilor de obiecte hand-made, dacă este posibil chiar unicat, este faptul că multe persoane caută ornamente originale pentru bradul lor și piese deosebite pentru a fi dăruite oamenilor dragi.
2. Firmă de curățenie. Cu două-trei săptămâni înainte de Crăciun, telefoanele companiilor de curățenie sună încontinuu, iar persoanele particulare care își câștigă venitul din acest domeniu au deja agenda supraîncărcată. Dacă îți place curățenia și îți surâde ideea unui mic business în domeniu, te poți lansa chiar cu câteva săptămâni înainte de Sărbători printr-o promovare pe internet și pe rețelele de socializare. Dacă ai succes înainte de Crăciun, este foarte posibil ca afacerea să meargă bine și în restul anului.
3. Moș Crăciun va fi la mare căutare peste numai câteva săptămâni. Așa că, dacă ai puțin talent actoricesc și îți plac copiii, cu o investiție de sub 200 lei într-un costum de Moș Crăciun poți câștiga de la 70-100 lei pe oră în zilele de dinaintea Crăciunului. Unde? La grădinițe, școli, la petrecerile de Crăciun ale firmelor și chiar și în familiile mai cu dare de mână. Moș Crăciun care vine cu un ajutor în persoana unui elf sau a Crăciuniței, primește de la 250-300 lei în sus.
4. Vinde lucrurile de care nu mai ai nevoie. Cu siguranță ai în casă diferite obiecte pe care nu le folosești, dar nici nu te înduri să le arunci, fiind într-o stare bună. Poți lua în considerare posibilitatea de a le vinde prin intermediul site-urilor de anunțuri. Cine știe, poate că un lucru care nu îți mai trebuie ar fi pentru cineva un cadou potrivit cu ocazia Crăciunului?
5. Cu colindul. Pentru aceasta trebuie să ai o voce plăcută și nu trebuie să fii insistent sau agresiv: oamenii nu se simt confortabil când persoane străine intră în spațiul lor privat, chiar dacă e vorba doar de a sta pe holul scării de la bloc. Câștigul poate ajunge la câteva sute de lei pe zi.
6. Baby-sitter de Crăciun. Numeroși părinți își doresc să meargă la vreo petrecere de Crăciun sau de Revelion, însă refuză invitațiile din cauză că nu au cu cine să-și lase copiii, în condițiile în care grădinițele și școlile sunt în vacanță, iar bona angajată are liber de Sărbători. În acest caz, o bonă în grija căreia să poată fi lăsate odraselele poate cere chiar mai mulți bani decât tariful mediu de 7-8 lei pe oră.