Oamenii încă mai cred că sarea de masă poate servi drept antidot împotriva radiaţilor, dar adevărul este că ar trebui să consumăm câteva zeci de linguri din acest produs pentru a avea efectul scontat. Mai grav este că simpla creştere a aportul de sare poate dăuna grav sănătăţii, în unele cazuri ajungându-se chiar la deces.
Majoritatea oamenilor nu conştientizează cât de mult sodium ingurgitează în fiecare zi şi asta pentru că sarea se ascunde în mai toate produsele ambalate, chiar şi în dulciuri. O dietă echilibrată ar trebui să cuprindă nu mai mult de 25 de grame de sodium pe zi, însă cercetătorii internaţionali au descoperit că cei mai mulţi dintre noi ajungem să dublăm cantitatea cu complicitatea producătorilor de mâncare care se folosesc de sare pentru a ascunde gustul chimicalelor. Deşi pare aproape imposibil să reducem sarea la numai 25 de miligrame pe zi, medicii americani spun că nu este chiar atât de greu. Regulile de bază ar fi să mâncăm alimentele cât mai aproape de starea lor naturală şi să citim cu mare atenţie etichetele produselor. Aceştia atrag atenţia că monitorizarea consumului de sodium ar putea salva anual peste 150 de mii de vieţi. Cel mai mare pericol al excesului de sare sunt bolile de inimă, principalul organ afectat, iar tot copiii riscă să dezvolte pietre la rinichi, o afecţiune rezervată până acum numai adulţilor. <iframe src="http://www.youtube.com/embed/in-YzLD7rHs" width="640" frameborder="0" height="360"></iframe>