Cea mai dură competiţie se preconizează pentru şefia Consiliului Judeţean.
Pentru această funcţie candidează din partea PSD Ilie Sârbu, fost ministru al Agriculturii, din partea PNL Viorel Coifan, iar din partea PD-L actualul preşedinte al CJT, Constantin Ostaficiuc. Miza luptei pentru CJT este de aproape 350 de milioane de lei, valoarea bugetului anual a consiliului judeţean.
Candidatul „Dandanache”
Constantin Ostaficiuc, candidatul PD-L a fost numit de „centru” după o criză prelungită în interiorul acestui partid. El se afla în conflict deschis cu Dorel Borza, colegul său de partid. Acesta fusese desemnat candidat la şefia CJ cu ajutorul „grupării Stolojan”. La Bucureşti s-a decis să fie respinsă candidatura lui Borza şi să rămână Ostaficiuc candidatul demiocrat-liberalilor. După ce au apărut în presa locală mai multe afaceri controversate ale lui Ostaficiuc cu un italian, cei doi s-au împăcat.
Coifan a „deschis” graniţa la Cenad
Viorel Coifan (PNL) ţinteşte şefia judeţului din 2000. Atunci a pierdut această funcţie pentru că Gheorghe Ciuhandu a bătut palma cu PSD Timiş, care l-a pus preşedinte al CJ pe Dan Ioan Şipoş, cel mai controversat personaj al administraţiei timişorene după 1989.
Cel mai bun proiect al lui Viorel Coifan, din perioada în care a condus judeţul, este deschiderea punctului de trecere a frontierei cu Ungaria de la Cenad, atrăgând multe investiţii.
Pe de altă parte, Coifan acesta s-a făcut remarcat printr-o atitudine obtuză faţă de crticile presei locale ajungând să interzică accesul ziariştilor în instituţie. Cât a fost director al Inistitutului de Administraţie Publică, Coifan a fost acuzat de fostul secretar de stat Bogdan Drăghici de abuz în funcţie. Scandalul s-a finalizat prin demiterea secretarului de stat şi transferarea, mai târziu, a lui Coifan la Cancelaria premierului.
Ex-ministrul Sârbu, candidatul PSD
Ilie Sârbu a fost ministru al cabinetului Adrian Năstase şi este unul ditnre puţinii care nu au fost implicaţi în scandaluri de corupţie. În mandatul ministerial, s-a negociat şi s-a închis înainte de termen capitolul “Agricultură” pentru integrarea în UE, s-au introdus subvenţiilor pentru agricultori, în zootehnie şi s-a lansat programul SAPARD.
Ilie Sârbu a fost victima unui accident de vânătoare al cărui vinovat un a fost descoperit nici până acum. În ultimii ani a ţinut prima pagină a tabloidelor, opunându-se iniţial căsătoriei fiicei sale, Daciana, cu Victor Ponta, deputat PSD.
Vârstă: 61 ani
Familie: divorţat
Profesie şi studii: inginer calculatoare electronice, asistent universitar; doctor în inginerie; Institutul Politehnic „Traian Vuia“, Timişoara;
Apartenenţă politică: PNL (din 1990);
Avere: 50% din 1.700 mp, două apartamente de 121 mp şi 48 mp, o casă de 173 mp în construcţie, venit anual de 34.000 lei (conform declaraţiei de avere din 2005)
Puncte tari: experienţă în administraţ ia publică centrală şi locală
Puncte slabe: acuzat că a manageriat defectuos Institutul Naţional de Administraţie Publică chiar de către un fost secretar de stat, Bogdan Drăghici
Vârstă: 54 ani
Familie: căsătorit, un copil
Profesie şi studii: inginer de sistem, Facultatea de Automatică şi calculatoare, Universitatea Tehnică Timişoara
Apartenenţă politică: PDL, şef PDL Timiş
Avere: o casă de locuit şi una de vacanţă, colecţie de artă (11.000 euro), 48.000 lei din vânzarea unui apartament şi a unei maşini, 250.000 euro din vânzarea unei case, credit de 100.000 euro, bani în cont 155.000 euro, venit anual 58.000 lei
Puncte tari: experienţă în administraţia publică locală
Puncte slabe: legături cu oameni de afaceri italieni cu reputaţie îndoielnică
Vârstă: 58 de ani
Familie: căsătorit, un copil
Profesie şi studii: licenţiat în teologie şi ştiinţe economice, profesor
Apartenenţă politică: PSD (din 1993), şef PSD Timiş; vicepreşedinte PSD
Avere: averea a fost cesionată fiicei sale, Daciana Sârbu. Deţine: o casă în Bucureşti, bijuterii şi tablouri de 45.000 euro şi 25.000 euro în conturi
Puncte tari: Are notorietate bună şi experienţă în administraţia centrală şi locală. Este influent în PSD. Spre deosebire de alţi foşti miniştri ai cabinetului Năstase, nu a fost implicat în scandaluri de corupţie
Puncte slabe: Concurează într-un judeţ tradiţional de dreapta