Săracii Timișoarei s-au înghesuit, duminică, să mănânce ”de sărbătoare” din bucatele pregătite în Săptămâna Mare de oamenii de afaceri care fac parte din Clubul Lions. Au venit cu mâini bătătorite de griji și munci să aștepte mâncarea fierbinte.
Săracii Timișoarei au fost invutați la masa de Paște de către cei mai bogați oamnei de afaceri din oraș. Aproximtaiv 300 de sărmani știu că în fiecare an, de Paște, la ora 12,00, în Piața 700 din Timișoara primesc mâncare caldă. Meniul e același de 15 ani: mâncare de fasole cu cârnați, murături, pâine proaspătă, cozonaci pufoși și ouă roșii. Meniul se respectă aidoma și de Crăciun, excepție făcând ouăle roșii.
E un ritual aparte. Deja după ora 11,00, cei sărmani îcep să vină. Strân înce și timd rândurile. Unii dintre ei nu au fost nevoiți, până acum, să aștepte mila celorlalți. Între timp pensiile nu le mai ajung pentru traiul de la o săptămțna la alta. Sunt bolnavi, trebuie să cheltuie mult pe medicamente. Haine noi nu și-au mai cumpărat de zeci de ani.
Primesc cu bucurie farfuria cu mâncare și, dacă mai rămâne, se gândesc să ceraă supliment, ca să ducă acasă. 20 dintre membrii Clubului Lions, au pregătit din timpul Săptămânii Mari cele trei sute de porţii de mâncare. (Fotografii: Adrian Pîclișan)