Salariu de 2300 de lei pentru a hrăni peștisorii din parc. Primăria din Bistrita caută un angajat și pentru veverița din oraș.

Salariu de 2300 de lei pentru a hrăni peștisorii din parc. Primăria din Bistrita caută un angajat și pentru veverița din oraș.

Primăria din Bistrița a scos în ultima săptămână la concurs două posturi cel puțin inedite: îngrijitor pentru peștișorii dintr-un iaz și un angajat pentru singura veveriță care se mai găsește în parcul central al orașului. Problema a apărut după ce 5 din cele 6 veverițe ale primăriei au dispărut.

Potrivit cotidianului Bistrițeanul, pentru următoarele 8 luni care au mai rămas din acest an, primăria a alocat 2.040 de lei pentru acest serviciu. Persoana care va avea grijă de veveriță va primi 255 de lei lunar. Ce are de făcut „îngrijitorul” de veverițe? Caietul de sarcini spune că persoana în cauză trebuie să îi servească masa animalului, iar mâncarea trebuie să conțină vitamine și să includă nuci, alune și mere. De asemenea, aceasta trebuie să se asigure că veverița are apă, dar și recipiente corespunzătoare pentru mâncare și apă.

O dată la trei zile, îngrijitorul trebuie să facă curat în cușcă, să verifice starea de sănătate a animalului și să se asigure că veverița are un os de sepie și un bloc de minerale pentru tocirea incisivilor. Voliera a fost cumpărată anul trecut de către primărie, împreună cu 6 veverițe, aduse tocmai din Oradea. Întreaga investiție a ajuns la 14.000 de lei.

Primăria din Bistrița nu se mulțumește în a garanta un îngrijitor pentru veverița supraviețuitoare din voliera din parc, ci caută pe cineva să aibă grijă și de peștișorii din iaz. Persoana în cauză va fi plătită bine, dar are nevoie de calificare. Pentru acest serviciu, municipalitatea a alocat 18.643 de lei,tot pentru următoarele 8 luni, adică în jur de 2.300 de lei pe lună. „Îngrijitorul” de pești va fi responsabil de hrănirea acestora, evaluarea stării lor de sănătate, aministrarea de soluții antialge pentru limpezirea apei sau de administrarea de soluții de denitrificare. De asemenea, îngrijitorul trebuie să curețe filtrele, să înlocuiască apa uzată, să verifice parametri apei, să întrețină echipamentele de filtrare și să înlăture resturile vegetale de pe fundul iazului.

Ne puteți urmări și pe Google News