Crina se poate lăuda că face parte dintre copiii cuminţi atunci când doarme. În rest, e de neoprit: sare, cântă, ţipă, face scene şi scenete, e pirat şi pune întrebări la care e greu să răspunzi.
Deşi nu are încă 5 ani (îi va împlini în 2 februarie 2012), Crina Maria Şerban nu doarme decât noaptea. După-masă, în niciun caz. Nici la grădiniţă - "doar nu mă poate obliga frau (n.r. - doamna educatoare) să dorm!" -, şi nici acasă. E democraţie în familia Şerban, mai ales că unul dintre membrii ei, tatăl Crinei, a luptat, în urmă cu 22 de ani, ca soldat, cu arma în mână pentru ea. Pentru democraţie. N-a tras niciun glonţ atunci, la Revoluţie, aşa că nu trage nici de fiică-sa ca să dormă. Prin urmare, când o face, Crina e copil cuminte.
În rest - adică de dimineaţa până noaptea! -, este asemeni unei bombe de cauciuc, ce sare continuu. Cântă, ţipă, râde, se joacă, desenează, dansează, pictează, ţipă, scrie, face scene şi scenete, se dă cu rolele, colorează, e pirat, povesteşte verzi şi uscate, găteşte, dă de mâncare la păpuşi şi la animalele pe care le are prin ograda apartamentului. Părinţii zic despre ea că e "turbo". Şi n-ar băga toată mâna-n foc că fata lor e cuminte, dar că e cu minte pot depune mărturie. Peripeţii de vacanţă Robert, tatăl împricinatei, a "cules" chiar o parte dintre perlele pe care "soarele şi inima" sa, cum o alintă, le aruncă te miri când şi unde. În vara anului trecut, pe când se întorceau cu maşina din vacanţa petrecută în Muntenegru, Crina l-a tot auzit pe tatăl ei văitându-se din 20 în 20 kilometri: "Doamne, că nu mai ajungem o dată...". "Dar unde este Dumnezeu acum?", a întrebat, la un moment dat, fata. "Este peste tot", a răspuns copilotul, respectiv mama ei. "Eu vreau să fie aici, în maşină, şi să se joace cu mine!", a cerut, fără să clipească, mica pasageră. Despre cum se face curăţenie în Rai Astă-vară, întrucât barza a adus familiei Şerban, în 15 aprilie, un nou membru, pe Tudor, scurtul concediu s-a petrecut aproape de Timişoara, la Variaş, la o pensiune cu piscină. Crina n-a mai vrut decât în apă, când au apărut şi nişte băieţi - mai mari- chiar sub apă. Într-o după-masă, când temperaturile se apropiau de 40 de grade Celsius, Crina cerea să meargă la piscină. "Măi, ţie îţi plac băieţii", a încercat taică-su să o facă mat. "Nu, tata, mie îmi place apa!", a mutat fata imediat. Şi a câştigat!
Ca orice copil cu minte, Crina- Maria Şerban pune întrebări tari: "Când a făcut Dumnezeu gâzele şi păianjenii?" "Atunci când a făcut lumea", i-a răspuns mama ei. "Mama, Dumnezeu face vreodată curat?", a insistat copilul.
Într-o zi, Crina a mărturisit încântată: "Azi am ascultat imnul României!" "Da? Şi cum e imnul României?", a fost întrebată fata. "Cu sânge!", a venit repede răspunsul.
Crina a aflat că sufletul ajunge în cer. A zâmbit mulţumită. Apoi, s-a uitat la părinţi şi a întrebat: "Bine, şi cât stă acolo?" Totuşi, Crina e un copil cuminte. Când o vede că se apropie de el, micul Tudor deschide ochii mari, foarte, foarte mari. Asta pentru că încă nu vorbeşte.
"Astăzi am ascultat imnul României! Este cu sânge!"
CRINA MARIA ŞERBAN, artistă în întrebări şi răspunsuri încuietoare
PENTRU IRINA ŞI MARIA
Diplomele de cuminţenie sunt o tradiţie
Pentru două fetiţe din Bucureşti, Irina Alexandra Almangiu şi Maria Teodora, sfârşitul de an aduce şi diploma de copil sub brad.
- Află AICI cum poate obţine şi copilul tău diploma de copil cuminte
Mai jos, alte poveşti ale unor copii cuminiţi:
- Antonia, fetiţa care aşteaptă mirele, nu pe Moş Crăciun
- Copii cuminiţi. Băieţelul care ia salariul de la grădi
- Sara şi Vladimir, cele mai de preţ bijuterii ale familiei Avram
- Bubu, minunea care a venit de 1 Mai
- Sebi vrea sănătate şi dragoste de la Moş
- Mihăiţă, băieţelul câştigător la categoria 2 kg
- Fetiţa potrivită pentru 23 de meserii
- Moşule, nu-i uita pe gemenii Ghercoiaş!
- Puştiul care îşi dă demisia de la grădi şi se angajează la Operă