S-au intoxicat de la shaorma

Peste 60 de tineri, printre care şi un poliţist, au ajuns în ultimele două zile la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Timişoara, după ce au luat masa la o shaormerie din complexul studenţesc. Toţi pacienţii au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară.

În urma unei sesizări trimise pe e-mail, inspectorii de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Timiş au declanşat ieri după-amiază o serie de controale la fast-food-ul respectiv, precum şi la alte cinci unităţi din jur.

Astfel, inspectorii OPC au descoperit 250 de kilograme de carne fără termen de valabilitate sau cu termenul expirat.

Potrivit lui Cristian Anton, şeful OPC Timiş, la unitatea reclamată „nu existau acte de provenienţă pentru produse şi niciunul dintre ele nu avea etichete cu termenele de garanţie. Mai mult, produsele erau depozitate în condiţii insalubre”. 

Printre „victime” se află și subcomisarul Florin Bolbos, șeful Poliției Rutiere Timiș, dar și alți doi ofițeri din cadrul Poliției Rutiere Timiș,  Florin Gârbaci și Marcel Crăciunescu.