Rezultatele examenului de admitere la UMF ”Carol Davila” din București au fost afişate la avizierele facultăţilor, urmând ca rezultatele finale şi lista candidaților admişi să fie afişate după termenul de contestaţii şi rezolvare a acestora.
Contestaţiile privind rezultatele probelor scrise (punctaj) se înregistrează şi se depun la secretariatele facultăţilor în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor (începând cu ora şi data afişării acestora). Candidaţii pot contesta doar propriile rezultate. Lucrările/chestionarele de concurs constituind obiectul contestaţiei privind rezultatele probei scrise (punctaj) se recorectează, prin citire computerizată (rescanare), în prezenţa candidatului care a depus contestaţia, iar comunicarea rezultatelor finale se face prin afişare, în termen de 24 de ore de la expirarea termenului de rezolvare a contestaţiilor. Lista candidaţilor admişi se afişează în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut, în limita locurilor finanţate de la buget acordate fiecărei facultăţi în parte. Lista candidaţilor respinşi se afişează în ordine alfabetică. Decizia comisiei de contestaţii privind rezultatele probei scrise este definitivă. După afișarea rezultatelor finale, actele candidaţilor respinşi se restituie acestora, la cerere, pe baza cărţii de identitate, în cel mult 48 de ore de la depunerea cererii, fără perceperea vreunei taxe.
Anul acesta, concurența la UMF "Carol Davila" este în medie de 4,5 candidați pe un loc finanțat de la buget la Facultatea de Medicină și 3,9 candidați pe un loc la buget la Facultatea de Medicină Dentară.
Condiții de admitere
O condiţie necesară admiterii la facultăţile Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila"din Bucureşti o reprezintă promovarea examenului de admitere cu un punctaj egal sau superior aceluia corespunzător notei 5,00. În cazul existenţei mai multor candidaţi cu punctaj/notă egală cu cea a ultimului loc finanţat de la buget, criteriile de departajare sunt:
punctajul obţinut la disciplina obligatorie (biologie pentru Facultatea de Medicină, Medicină Dentară şi FMAM, respectiv chimie organică pentru Facultatea de Farmacie);
media obţinută la examenul de bacalaureat.
Universitatea de Medicinǎ și Farmacie “Carol Davila” din București a scos anul acesta la concurs, ȋn cadrul celor patru facultaţi, un total de 930 de locuri finanțate de la buget, dar și 520 de locuri disponibile la taxǎ.