S-a inventat leacul care te vindecă de mahmureală. În 45 de minute!

Un anestezist din Las Vegas a dat lovitura cu un autobuz în care îi vindecă pe pasageri de mahmureală, după cum notează Daily Mail.

În autobuzul supranumit "Hangover heaven" ("Raiul mahmurelii"), anestezistul Jason Burke le oferă pasagerilor un cocktail creat de el, din vitamine, medicamente şi aminoacizi, care ar elimina toate toxinele din corp. Doctorul spune că respectivul cocktail, aprobat de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA, vindecă 90% dintre cazurile de mahmureală în doar 45 de minute. "Când te urci în autobuz, medicul de la bord te consultă, îşi află istoricul medical şi analizează gradul de severitate a mahmurelii. Apoi, îţi va aplica un tratament intravenos. Pacienţii testaţi până acum spun că nu doare deloc", susţine dr. Burke.

Fiecare cu antimahmureala lui

Specialiştii spun că există o varietate de soluţii pentru starea de mahmureală, care diferă de la un popor la altul. Tipică pentru zona balcanică, populară în România, ciorba de burtă este "o sursa ieftină de proteine, săracă în grăsimi, care abundă în săruri şi fluide, grăbind procesul de rehidratare după o noapte de petrecere", după cum spun şi reporterii The Sun. Tot ei mai spun că "acelaşi efect poate fi obţinut cu o supă de pui, cu un conţinut nutriţional similar".

Publicaţia britanică "The Guardian" a făcut o listă a celor mai cunoscute leacuri pentru astfel de situaţii. Chinezii îşi revin după sărbători cu ceai verde, iar italienii preferă o ceaşcă de cafea foarte tare. Turcii şi mexicanii îşi tratează mahmureala cu o ciorbă specifică, foarte sărată, cu smântână şi usturoi. Aceasta grăbeşte procesul de rehidratare după o noapte de petrecere. În acelaşi timp, americanii cred că cele mai eficiente în astfel de situaţii sunt ouăle crude cu suc de tomate şi sos de oţet! Japonezii luptă cu mahmureala mâncând prune marinate, care sunt foarte gustoase faţă de ceea ce preferă mongolii. Aceştia recomandă o gustare din ochi de capră cu sos de roşii ca leac anti-mahmureală. Nemţii îşi revin după petreceri cu bine cunoscutul hering marinat cu ceapă.

Reţeta populară în Germania promite să potolească suferinţa stomacului, pentru că sarea din peşte compensează mineralele pierdute în timpul consumului de alcool. În acelaşi timp, ruşii procedează prin metoda lor specifică, adică merg la baie, unde se lovesc cu ramuri de mesteacăn! La olandezi e mai simplu: câteva sticle de bere rece şi gata...Totuşi, oamenii de ştiinţă consideră că cel mai eficient tratament anti-mahmureală este mierea. Acest produs conţine fructoză, care ajută organismul să lupte cu efectele neplăcute ale abuzului de alcool.

Sfatul nutriţionistului

Alcoolul este diuretic, iar într-o noapte de beţie organismul pierde săruri, minerale şi vitamine. Apa minerală bogată în electroliţi (calciu şi potasiu), băuturile pentru sportivi, fructele zemoase refac stocul de nutrienţi. "Chiar şi în timpul petrecerii, două pahare de apă la unul de alcool fac ca alcoolul să se absoarbă încet", precizează dr. Eduard Adamescu, medic nutriţionist la Cabinetul "Calea Moşilor", din Bucureşti. Deşi este în vogă în popor, o bere sau o duşcă te anesteziază puţin, cât să nu mai simţi nimic, dar când trece efectul, va fi şi mai rău. "Pentru cei care au antrenament la băut, poate că merge metoda, dar pentru cei care se îmbată doar de Revelion şi Paşte e dezastruoasă", adaugă nutriţionistul.

"Cafeaua? Autosugestie! Mai bun e laptele". "Este foarte important să mâncaţi în ziua următoare, pentru că alimentele contribuie la metabolizarea rapidă a alcoolului", recomandă dr. Adamescu. Consumaţi şi produse bogate în cisteină, aminoacid mai puţin cunoscut care"taie" toxicitatea alcoolului- carne de pui, de curcan, ou, iaurt". Alcoolul nu se elimină prin excreţie decât în cantităţi foarte mici, restul este metabolizat rapid de ficat (în acetaldehidă şi apoi acid acetic, substanţe toxice). "Prin provocarea vomei, pot apărea microleziuni la nivelul tubului digestiv", atrage atenţia dr. Eduard Adamescu, nutriţionist şi diabetolog. Şi în cazul simplului duş rece medicul este categoric: "Nu a fost dovedită eficienţa metodei! Este subiectiv".

Părerile fiind împărţite, dumneavoastră ce aţi recomanda?