S-a deschis prima maternitate privată

Spitalul deschis în Bucureşti are o capacitate de 30 de paturi, iar din ianuarie va oferi inclusiv posibilitatea naşterii în apă.

Primul spital privat de obstetrică şi ginecologie a fost inaugurat ieri, în Bucureşti, de reprezentanţii Centrului Medical Unirea.

 Investiţia se ridică la peste 5,5 milioane de euro şi este prima de acest gen din ţară. Din ianuarie, la Maternitatea „Regina Maria“, femeile vor putea naşte inclusiv în apă, preţul unei naşteri fiind de aproximativ 2.200 de euro. O naştere obişnuită ajunge la 1.880 de euro.

Tinerele mame vor putea să stea în cameră cu partenerul

Deşi Maternitatea „Regina Maria“ s-a deschis, oficial, abia ieri, deja au avut loc două naşteri. „Programările sunt făcute până în luna iunie“, a declarat, la deschidere, medicul Wargha Enayati, fondatorul Centrului Medical Unirea.

Oficialii companiei estimează că vor avea loc aproximativ 2.000 de naşteri, anual. Capacitatea maternităţii este de 60 de paturi, 30 dintre acestea fiind pentru mame şi 30 pentru copii. „Tinerele mămici vor fi investigate cu aparate de ultimă generaţie, vor avea parte de medici profesionişti şi vor putea sta în camere împreună cu partenerul“, a mai spus medicul Wargha Enayati.

Mai mult, cele care vor dori vor beneficia de metode speciale de terapia durerii, de la anestezia peridurală până la metodele clasice chinezeşti. „Unul dintre cei mai buni specialişti în acupunctură din Bucureşti va lucra la noi“, a mai spus medicul Wargha Enayati. Viitoarele mămici îşi vor putea alege poziţia în timpul naşterii (în picioare, lateral, pe scaun sau în apă), în funcţie de particularităţile individuale.

Maternitatea are patru etaje, un bloc operator, o sală de naşteri, una de terapie intensivă, o sală de neonatologie, rezerve şi săli de operaţie, echipate cu tehnologii de ultimă oră, folosite în spitale de profil în Franţa şi Germania. „Intimitatea şi eleganţa încăperilor ar fi invidiate de multe clinici din Europa prin care am trecut“, este de părere Iosif Niculescu, directorul spitalului. Personalul medical va fi format din 30 de doctori, care vor lucra permanent în spital, şi de o serie de colaboratori care vor asista la naşteri sau la operaţiile prin cezariană.

OPINIA MINISTRULUI

Şi sectorul public va avea de câştigat

La deschiderea Maternităţii „Regina Maria“ au participat Principesa Margareta, dar şi ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Acesta a promis că va definitiva pachetul de servicii de bază de care ar trebui să beneficieze românii. „Toată lumea crede acum că poate să obţină orice, oricum, oricând, ceea ce nu este deloc normal. În zece zile va fi gata pachetul serviciilor de bază, iar oferta privată, care se extinde, va obliga şi sectorul public să crească gradul de profesionalism“, a spus ministrul.