Rușii au propriul medicament-minune pentru cazurile grave de Covid-19

Auzim zilmic de tot felul de medicamente și tratamente-minune capabile să ucidă noul coronavirus sau măcar să amelioreze situația celor care se zbat între viață și moarte. Medici, cercetători și chiar politicieni (de pildă președintele american Trump) au venit cu tot felul de soluții- de la medicamente folosite pentru a trata SIDA, malaria sau Ebola și până la vaccinuri vechi de mai bine de o sută de ani.

Din păcate, în ciuda tuturor acestor leacuri, numărul morților continua să fie înfricoșător, iar mult-lăudatele medicamente nu par să fie de mare ajutor. Cu toate acestea, toate țările care țin la renumele lor s-au înscris într-o competiție și țin să se împăuneze cu victoria asupra celui mai temut dușman al umanității. De curând. în această cursă a intrat și Federația Rusă. Iată ce notează scrie Ria Novosti, citată de Rador.

“În Rusia a fost elaborată schema de tratament pentru forma gravă a pneumoniei provocată de coronavirus pe baza medicamentului "Dalargin", a comunicat Agenția federală de Medicină și Biologie. Încep studiile clinice, au adăugat surse din departamentul amintit.

Acest medicament este înregistrat în Rusia ca medicament pentru vindecarea ulcerelor trofice și protejarea țesuturilor și organelor (plămâni, ficat, pancreas). Studiile efectuate pe animale au arătat că utilizarea medicamentului "Dalargin" a crescut rata de supraviețuire de la 70% la 100%, în funcție de schema de administrare a medicamentului.

Potrivit aceleiași agenții de presă, COVID-19 a fost diagnosticat în Rusia la 6.343 de persoane, dintre care 406 s-au vindecat deja și au fost externate din spitale; 47 au bolnavi au decedat”.

Giganții industriei farmaceutice participă și ei cu mare entuiziasm la această cursă, având în vedere că recompensa financiară ar fi uriașă. Iată ce scrie publicația belgiană Le VIf: "Un anticorp produs de ani de zile de un gigant farmaceutic european este în prezent testat clinic pentru a se determina un posibil efect contra coronavirusului, aflăm din surse sigure. 

Acest anticorp, care are ca primă utilitate tratarea maladiilor inflamatorii ca urticaria severă (inflamația pielii) și poliartrita reumatoidă (inflamația articulațiilor), este acum supus unor teste clinice (care nu fac parte din testul clinic Discovery) de un gigant farma, al cărui nume îl trecem sub tăcere. (...) Demersul  nu este atât de neobișnuit în lumea farma.

Multe medicamente pot trata mai multe boli. În cadrul acestor industrii cu influență mondială, unele funcții sunt consacrate cercetării unei alte utilități a unui medicament deja produs și comercializat. Cu alte cuvinte, a-i găsi acestui medicament o nouă indicație terapeutică și a-i putea largi câmpul de acțiune. Și cu aceeași ocazie, rețeta financiară.

Este exact ce se întâmplă acum în cercetarea asupra luptei contra coronavirusului. Laboratoarele își piaptănă tot “portofoliul” de medicamente. Pentru a reuși să găsească, în mulțimea lor, candidatele la teste clinice. (...)  Sanofi, alt gigant farmaceutic, face teste cu același tip de anticorp. Mai precis, Kevzara (Sarilumab), un anticorp monoclonal utilizat și el în tratamentul poliartritei reumatoide".