Roșiile țuguiate sunt foarte GUSTOASE dar PERICULOASE! Nu le mai consuma!

În ultimii ani, românii au început să prefere roșiile țuguiate și să le cumpere în detrimentul celor clasice. Însă, acest tip de roșii se pare că nu este deloc sănătos.

Cei care achiziționează roșiile tuguiate cred că acest tip de legume sunt românești. De asemenea, le preferă pentru că sunt mai gustoase. Însă, există ceva ce nu știu: nu sunt deloc sănătoase.  Moțul acela reprezintă de fapt o malformație apărută în urma utilizării în exces a următoarelor substanțe: Ethrel – stimulent de coacere (care este ilegal în țara noastră) și 2.4-D – un stimulent și pesticid de tip hormonal.  „Orice exces duce la acumulare în plantă, în fructe și implicit la efecte toxice asupra organismului consumatorului”, declară Floarea Burniche, cercetător Stația de Cercetare Experimentală Buzău.

„Inventivi cum sunt românii, cei din solarii au constatat că, dacă aplici Ethrel-ul, poți ieși cu roșiile pe piață cu circa 2 săptămâni înainte, când prețurile sunt mult mai bune. Acest produs a fost, însă, interzis. Totuși, în momentul de față nu putem stabili de unde fac ei rost de acest stimulent. Poate găsesc în țările vecine”, spune reprezentantul ILFV.

În restul țărilor din U.E., nu este interzisă, dar cantitatea admisă este foarte mică, iar comercianții nu pot abuza, deoarece culturile sunt verificate, spre deosebire de cele din România.

Aceste roșii, din cauza substanțelor conținute, îngrașă, favorizează apariția cancerului (cresc riscul de cancer de sân la femei și cancer testicular sau de prostată la bărbați), cresc riscul bolilor hipertensive, a diabetului și a bolilor cardiovasculare. În plus, au efect perturbator hormonal: la băieți scade fertilitatea, iar la fete provoacă apariția precoce a pubertății, scrie fitness-nutritie.ro.