Preocupările ecologiste ale lui Victor Ponta nu au stârnit numai amuzamentul presei, ci, se pare, şi pe acela al co-preşedintelui USL, Crin Antonescu. Culmea, declaraţiile preşedintelui PNL au fost făcute la lansarea strategiei pentru mediu a USL, când Antonescu a transmis, în mijlocul discursurilor ecologiste ale celorlalţi, că el nu se sinchiseşte de subiect.
În cadrul manifestării, preşedintele PSD, Victor Ponta, s-a declarat "un ecologist convertit ortodox habotnic" şi a distribuit-o pe soţia sa, Daciana, în rolul de misionară care l-a adus la cauza ecologiei. În acest context, el s-a plâns că nu reuşeşte să-l convingă pe co-preşedintele Antonescu să renunţe la maşina sa. "Am o dispută cu Crin Antonescu, nu vrea să renunţe la maşina lui destul de poluantă, iar USL se rupe din cauza maşinilor poluante. Dar o să-l convertesc şi pe el", a declarat Ponta, citat de Agerpres. Spusele lui au avut un efect neintenţionat: acela că Antonescu a declarat, în mijlocul unei manifestări ecologiste a USL, că, de fapt, pe el cauza respectivă nu-l pasionează. "Pesemne din cauza vârstei nu reuşesc să mă convertesc la ecologie, nici nu mai intenţionez", a trântit-o preşedintele PNL. "Salut faptul că Victor Ponta e convertit la această cauză, sper să se oprească aici şi că vom avea cu ajutorul lui Dumnezeu un prim-ministru care chiar să trăiască în această religie a verdelui", a spus Antonescu, citat de Agerpres. El i-a atras atenţia colegului său să nu uite "că în formula cu totul acceptabilă de economie verde, economie e substantiv şi verde e adjectiv". Întrebat de ce nu vrea să renunţe la maşina poluantă, cum şi-ar dori Ponta, Antonescu a comentat că România este o ţară în care atât autorităţile cât şi cetăţenii se preocupă foarte puţin de astfel de politici şi practici. Liderul liberal a mai spus că nu ştie ce consum are maşina sa pentru că nu este conducător auto, dar că probabil nu este unul exagerat.
În calitate de istoric, Antonescu a mai apreciat că "istoria poluării se confundă cu istoria progresului tehnologic al omenirii în multe privinţe". "Preocuparea pentru un mediu curat trebuie echilibrată, pentru că aşa idealul nostru ar fi omul din Paleolitic, care nu avea niciun pic de poluare, glumind un pic", a spus el. Obsedat de Udrea până şi când vorbeşte despre mediu Victor Ponta a profitat de lansarea strategiei pentru mediu ca să împartă cu generozitate atacuri politice în toate direcţiile. El i-a criticat pe europarlamentarii care nu au votat pentru rezoluţia PE ce interzicea exploatările miniere pe bază de cianuri în statele membre UE, adică "domnişoara EBA" şi "Cristian Preda, un cianurist de ultimă generaţie". Preşedintele PSD n-a uitat-o nici pe Elena Udrea, deşi nu a nominalizat-o direct. "Am văzut că se fac parcuri în sate - poate ar trebui să o felicit pe doamna ministru care se ocupă de aceste lucruri, era exact ce trebuia să arate implicarea şi spiritul ecologist în satele româneşti, nişte parcuri pe tăpşan unde paşte vaca sau oaia", a afirmat Ponta, conform Agerpres. Până şi vorbind despre maşina sa hibrid şi despre convertirea lui Antonescu la ecologie, Ponta a făcut o aluzie la Udrea. "Sper ca şi sepepiştii să meargă cu bicicletele, cum mergea un sepepist alături de o doamnă ministru zilele trecute cu pistoalele lângă şaua bicicletei", a declarat el, făcând aluzie la momentul în care Elena Udrea a mers cu bicicleta la minister. Obiectiv strategic pentru USL - Delta Dunării Liderul social-democraţilor a mai spus că, printre primele măsuri pe care le va adopta USL, se numără înlocuirea actualului guvernator al Deltei Dunării, dar şi cea de revenire la "monitorizarea celei mai mari comori a României". "Cred că Delta trebuie păzită mai bine decât Banca Naţională", a mai spus Ponta. Un alt punct important al strategiei UDL pe mediu este proiectul Roşia Montană, despre care USL a spus că "va rămâne blocat".