A venit rândul ROMGAZ să aibă ȘEF INTERIMAR

Corin Cindrea este noul director general al Romgz, după ce Consiliul de Administraţie a decis, joi, revocarea din funcţia de director general a lui Virgil Metea, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

"Prin Hotărârea nr.36/14 decembrie 2017, Consiliul de Administraţie SNGN Romgaz SA revocă, în baza art.2030 alin.(1) şi a art.231 din Codul Civil, mandatul de director general al d-lui Virgil-Marius Metea, încetând astfel şi contractul de mandat încheiat între SNGN Romgaz SA şi d-nul Virgil-Marius Metea. Motivele revocării sunt: deficienţele în actul de management, nerespectarea şi nepunerea în aplicare a deciziilor unor autorităţi de control şi reglementare, dar şi ale Consiliului de Administraţie", se menţionează în raport.

Totodată, Consiliul de Administraţie l-a numit pe Corin-Emil Cindrea în funcţia de director general provizoriu al Romgaz, cu un mandat de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii acestuia, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni.

Absolvent al Institutului de Petrol şi Gaze din Ploieşti, Virgul Metea a fost numit director general al Romgaz în 2013, după ce, anterior, ocupase, în perioada 2001-2013, funcţiile de director general EON Moldova Distribuţie.  

Producătorul naţional de gaze Romgaz este listat la Bursa de Valori Bucureşti. Ministerul Energiei este acţionar majoritar, cu 70% din totalul acţiunilor.

Romgaz a înregistrat un profit net de peste 1,18 miliarde lei, în primele nouă luni din acest an, în creştere cu 65,9%, comparativ cu perioada similară din 2016, conform raportului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Reluarea succesivă a proceselor de selecție și numirea administratorilor și directorilor companiilor cu capital majoritar de stat cu mandate de doar 4 luni reprezintă o practică ce afectează strategia pe termen lung a respectivelor societăți, afirma Greg Konieczny, manager al Fondului Proprietatea, în urmă cu câteva săptămâni. „Este o rușine”, declara pentru Profit.ro cel care are în administrare Fondul Proprietatea. Pe 6 iunie 2017, Fondul Proprietatea atrăgea atenția că o serie de companii româneşti deţinute de

Stat urmau să fie  exceptate de la legea privind guvernanţa  corporativă.