Românul care a fost premier și președinte are o bătrânețe lipsită de griji. Pensia, de toată frumusețea

Românul care a fost premier și președinte are o bătrânețe lipsită de griji. Pensia, de toată frumusețea

Nicolae Văcăroiu a fost surprins în timp ce se plimba liniștit pe străzile Capitalei, într-o zi plăcută de toamnă.

Nicolae Văcăroiu, unul dintre oamenii politici din prima linie în anii '90, s-a retras de mai multă vreme din viața publică și evită să mai apară la televizor, în calitate de invitat sau să exprime în mediul online. La 76 de ani, fostul premier al României, din perioada 1992-1996, și-a asigurat un trai confortabil și-și vede de viața de zi cu zi. Ex-politicianul a fost surprins de reporterul Cristian Botez de la siteul retetesivedete în timp ce se plimba liniștit pe străzile Capitalei, în zona Grădina Icoanei.

Pe lângă funcția de premier, Nicolae Văcăroiu a mai ocupat funcțiile de președinte în Senat, președinte interimar al României și președinte al Curții de Conturi. După ce a lucrat la nivel înalt în administrație, fostul prim-ministru încasează o pensie ce ajunge la suma aproximativă de 19.000 de lei. La veniturile familiei contribuie și soția sa, Marilena, care încasează o retribuție de 4.000 de lei în fiecare lună.

Conform sursei citate, Nicolae Văcăroiu are un tonus foarte bun, se simte excelent din punct de vedere fizic și s-a salutat amical cu cei care l-au recunoscut în timpul plimbării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-un material publicat anul trecut, de „Evenimentul zilei”, lui Nicoale Văcăroiu i se făcea un amplu portret. El a fost singurul om politic din România care a ocupat funcțiile de premier, președinte al Senatului și președinte interimar la Cotroceni.

„Nicolae Văcăroiu, născut în Basarabia, la Bolgrad, lucrase timp de 31 de ani în Comitetul de Stat al Planificării, organismul de planificare a economiei socialiste al cărui secretar al Comitetului de partid a fost, apoi fusese numit de Ion Iliescu ministru adjunct al Economiei Naţionale unde a stat din decembrie 1989 până în iunie 1990 şi secretar de stat în Ministerul Finanţelor în perioada iunie–octombrie 1990.

Nu era un necunoscut pentru partidul neocomunist și pentru Ion Iliescu. Problema era de imagine – calitatea de fost secretar de partid la CSP – dar Ion Iliescu a decis că îi trebuie un economist care cunoaște economia socialistă a țării și care poate gestiona continuarea controlului statului asupra ei”, se spunea în articolul respectiv.

Foto: Cristian Botez