Cum îşi pot ROMÂNII cumpăra CASE cu BITCOIN

O agenţie imobiliară specializată în tranzacţionarea de proprietăţi în ansambluri rezidenţiale noi a anunţat că va încheia tranzacţii şi în Bitcoin, pe fondul creşterii popularităţii monedei virtuale. Preţurile apartamentelor vor fi exprimate direct în Bitcoin, pe site-ul agenţiei ,-şi vor fi actualizate în timp real. Preţurile în Bitcoin ale proprietăţilor din portofoliul agenţiei încep de la 4 bitcoin, echivalentul a circa 55.0000 euro.

“Întrucât am observat o creştere a numărului de români activi în piaţa Bitcoin, dintre care majoritatea interesaţi de investiţii imobilare, am decis să le oferim posibilitatea acestora de a-şi compara portofoliul de Bitcoin în raport cu piaţa imobiliară, ba chiar să achiziţioneze proprietăţi direct în moneda virtuală, oferindu-ne, totodată, un avantaj competitiv pe piaţă. Decizia de a implementa plăţile prin criptomenedă a survenit ca urmare a solicitărilor investitorilor străini pe piaţa imobiliară din România, dar avem în vedere utilizarea acesteia şi de către clienţii români”, a declarat, pentru Agerpres, Paul Pop, partener Cityland, agenţia care a iniţiat tranzacţiile în Bitcoin.

Agenţia va acorda această facilitate clienţilor printr-un parteneriat exclusiv cu platforma de schimb pentru Bitcoin www.cryptocoin.pro. Astfel, clienţii care vor achiziţiona proprietăţi în Bitcoin vor beneficia de discounturi semnificative din comisionul de schimb valutar. Cryptocoin.pro este o platformă specializată în schimbul din moneda convenţională în criptomonedă (Bitcoin, Ethereum, Litecoin, IOTA, Bitcoin Cash etc.), care permite tranzacţionarea atât pe telefonul mobil, cât şi pe tabletă/laptop/PC. Firma dezvoltă deja instrumente bancare pentru plăţi în Bitcoin pentru bănci din Elveţia.

Bitcoin este un sistem de plată electronică descentralizat şi o monedă digitală (criptomonedă) opensource creată în 2009. Bitcoin (BTC) a fost creat de pentru a asigura protecţia investiţiilor şi finanţarea liberă a afacerilor, fără a face apel la instituţii financiare şi în afara oricărei constrângeri şi reglementări. Numele Bitcoin se referă de asemenea şi la programul opensource pentru folosirea acestor monede, cât şi la reţeaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formează.

Din august 2017, criptomoneda Bitcoin şi-a mărit valoarea cu peste 300%, de la 5.000 dolari la peste 15.000 dolari, iar conform site-urilor de analiză în februarie 2018 va depăşi pragul de 30.000 dolari.