Ultimele articole critice la adresa sistemului medical românesc, publicate de EVZ, în cadrul campaniei „Spitalul dăunează grav sănătăţii“, au stârnit un alt val de reacţii din partea cititorilor.
Unii critică lipsa de profesionalism şi mentalitatea medicilor români, alţii pun greşelile medicale pe seama subfinanţării din sistem. „România este ţara în care se moare de boli curabile, doctorii sunt slab pregătiţi, pentru că nu există profesori universitari, ci doar impostori care şi-au cumpărat diplomele cu bani grei. Doctorii români buni lucrează în străinătate, deoarece, în ţară, dacă nu te adaptezi la sistem, acesta te elimină“, ne scrie un cititor care semnează „Pericle“.
Mulţi cititori „taxează“ corupţia din sănătate şi cred că sistemul nu se va schimba, atât timp cât funcţiile de conducere vor fi deţinute de oameni părtinitori. „De la blazare la eroare e un pas foarte mic“ Fondurile mai mari alocate sistemului sanitar ar putea ameliora şi ele situaţia din Sănătate, sunt de părere cititorii, care s-au confruntat cu lipsa medicamentelor şi a instrumentelor de bază în spitale. Lor li s-au alăturat medici care vizitează site-ul EVZ. „Sunt de 21 de ani medic într-un spital judeţean din România, secţia psihiatrie. Când văd articolele cu noutăţi medicale, am un sentiment de neputinţă şi revoltă.
Citesc despre spitale similare de pishiatrie, în lumea civilizată, în care se dozează orice hormon sau orice oligoelement. La noi nici nu poate fi vorba despre aceste investigaţii. Fiind legaţi de mâini prin lipsa dotărilor necesare, apare frecvent blazarea. Şi de la blazare la eroare este un pas foarte mic!“, consideră Adrian.