Mai multe spitale au fost dotate pentru a putea interveni în boli contagioase, iar fi ecare regiune a țării va avea capsule speciale pentru transport.
Pericolul bolilor transmisibile greu de ținut în frâu determină măsuri și în țara noastră. Sistemul de primiri urgențe a fost îmbunătățit, iar mai multe capsule pentru transportul cazurilor contagioase vor ajunge în țară.
Serul experimental pentru Ebola, în Liberia
Ieri, singurul european infectat cu Ebola, un preot spaniol, în vârstă de 75 de ani, a murit, iar Organizația Mondială a Sănătații a anunțat revizuirea codului etic în privința tratamentului experimental pentru Ebola. „S-a stabilit ca medicamente care nu sunt încă omologate pentru că nu au trecut prin toate etapele de autorizare să poată fi folosite, cu condiția ca rezultatele să fie transparente”, ne-a spus reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătații, Victor Olsavszky. Tot stocul produs până acum a fost epuizat, Liberia fiind țara care a cerut să își trateze bolnavii cu acest medicament experimental.
Românul cu malarie e bine
Ploieșteanul adus duminică la București cu suspiciune de Ebola, dar care s-a dovedit că are malarie este în afara oricărui pericol. „Bolnavul se află încă sub tratament, starea lui de sănătate s-a îmbunătățit, trendul este pozitiv”, a spus, ieri, dr. Simin Florescu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București. Anual, în România se înregistrează circa 10- 15 cazuri de malarie din import, la pacienți care au călătorit în străinătate. Boala are ca vector țânțarul anofel, specie care nu există la noi. Împotriva malariei nu există vaccin, însă trebuie urmat un tratament profilactic pentru a preveni îmbolnăvirea.