Criosauna topeşte kilogramele în plus, celulita şi reduce ridurile. După 20 de şedinţe se pot pierde şi 7 kilograme, iar pielea devine mult mai netedă. O şedinţa durează trei minute, timp în care organismul este bombardat cu azot în formă gazoasă la nişte temperaturi extreme de scăzute, de până la minus 180 de grade.
O şedinţă la criosaună durează mai puţin decât duşul de dimineaţă şi, la fel ca acesta, are efecte revigorante asupra organismului. Diferenţa constă în faptul că efectele sunt persistente în timp şi, pe măsură ce numărul şedinţelor creşte, organismul răspunde din ce în ce mai bine. Practic, expunerea organismului la o temperatură scăzută duce la pierderea unei masive cantităţi de energie. În timpul unei şedinţe se pierd între 150 şi 200 de kcal, iar între şedinţe organismul pierde între 1.000 şi 3.000 de kcal - echivalentul câtorva ore bune de alergat sau de gimnastică. "Asta nu înseamnă, însă, că cei care apelează la criosaună trebuie să renunţe la mişcare. Din contră, efectele aerocrioterapiei devin şi mai vizibile dacă este însoţită de sport şi o dietă echilibrată caloric. S-a observat că, în unele cazuri, persoanele care au urmat proceduri de aerocrioterapie au pierdut între 7-10 kilograme la capătul unei serii de 20-30 de şedinţe", spune Adrian Achelaritei, managerul unei criosaune din Iasi. Cum funcţionează aerocrioterapia
"O şedinţă durează 3 minute, iar procesele declanşate în organism de expunerea acestuia la o temperatură scăzută sunt extrem de complexe. "Minunea" constă în faptul că organismul îşi declanşează mecanisme de autoapărare, intră în priză toate organele interne producându-se o reacţie în lanţ. De precizat şi faptul că, în ciuda acestei temperaturi scăzute, terapia este confortabilă pentru că în cabina de criosaună este doar aer uscat şi rece", explică Adrian Achelaritei.
Expunerea organismului la temperaturi scăzute pentru scurt timp este imediat înregistrată de creier care trimite semnale de apărare în tot corpul, sângele fiind pompat spre organele interne pentru a menţine temperatura lor la o valoare normală. Imediat după procedura efectuată în criosaună, sângele este pompat înapoi cu putere spre piele şi extremităţi. Procesul durează câteva ore, timp în care efortul depus de organism pentru reîncălzire duce la un consum major de energie, fiind arse între 1000 şi 3000 de kcal. Procesul presupune îmbunătăţirea circulaţiei sângelui în întreg organismul, ceea ce duce la o alimentare mai bună a celulelor cu oxigen şi eliminarea toxinelor. "Se poate spune că organismul se trezeşte, sunt reactivate toate procesele implicate în metabolism, ţesuturile sunt stimulate să se reinnoiască şi să întinerească. Este activată lipoliza, adică arderea grăsimilor, de aici şi beneficiile acestui tratament în combaterea obezităţii. Este stimulată microcirculaţia de la nivelul pielii, cu efecte extrem de benefice în diminuarea celulitei, greu de eliminat prin alte metode", spune Adrian Achelaritei.
Preţul este piperat: o şedinţă de 3 minute costă 80 de lei. Beneficiile criosaunei:
- ajută la scăderea rapidă în greutate
- ajută la îmbunătăţirea aspectului pielii, la eliminarea ridurilor şi a celulitei
- este eficientă în tratarea bolilor de piele - psoriazis, eczeme şi boli alergice
- este un remediu pentru boli ale aparatului respirator - astm, bronşită, pneumonie
- este utilă în gastroenterologie - ulcere, colite, pancreatite
- este extreme de eficientă în tratarea unor boli neuropsihice - nevroze, tulburări de somn, sindromul de oboseală cronică
- are efecta terapeutic pentru femeile aflate la menopauză
- creşte potenţa