Revoluţie în lumea medicală: pilula tinereţii

Medicamentul miraculos, "fântâna tinereţii", despre care se spune că prelungeşte viaţa cu cel puţin 10 ani, a fost descoprit recent de către o echipă de cercetători.

Pilula anti-îmbătrânire a fost creată pe baza unui element chimic descoperit în solul din Insula Paştelui, unul dintre cele mai misterioase locuri de pe planetă.

Despre medicamentul numit Rapamycin, se ştie deocamdată că este folosit pentru a slăbi sistemul imunitar al bolnavilor care au suferit un transplant, dar şi al celor supuşi operaţiilor pe cord, el fiind testat şi pentru depistarea unor eventuale proprietăţi anticancerigene.

"Fac studii în domeniul medicamentelor anti-îmbătrânire de mai bine de 35 de ani, dar nu am crezut că, atâta timp cât trăiesc, voi descoperi unul care să poată fi administrat oamenilor. Rapamycin este cu siguranţă este cel mai promiţător în acest sens", a declarat doctorul Arlan Richardson de la Universitatea din Texas, conducătorul cercetării.

Testele de laborator au evidenţiat faptul că medicamentul creşte speranţa de viaţă a animalelor supuse cercetării în medie cu 38 de procente.

Bun doar în laborator

Deşi nu este încă destinat consumului uman, cercetătorii spun despre noul medicament că reprezintă " o uşă deschisă pentru noua generaţii de pastile pentru longevitate" şi o compară cu Holy Grail, afirmând că ar avea repercusiuni majore asupra dezvoltării umanităţii.

"Rapmycin a fost descoperit pe Insula Paştelui prin anii '70 şi are la bază un microb extras din sol. În forma sa curentă medicamentul este mult prea periculos deoarece slăbeşte foarte mult sistemul imunitar, expunând organismul la acţiunea agresivă a virusurilor şi bacteriilor", spune Richardson.

Cu toate acestea, cercetătorii sunt de părere că noua descoperire îi va conduce către terapii eficiente şi mai puţin dăunătoare împotriva îmbătrânirii.