Revelionul şi BIZARUL EFECT PSIHOLOGIC care afectează MAJORITATEA OAMENILOR. S-a întâmplat şi se întâmplă oricui, măcar O DATĂ ÎN VIAŢĂ
Revelion reprezintă, printre altele, şi momentul în care multe persoane își stabilesc obiective mărețe pentru noul an. Conform unui studiu realizat la Universitatea Scranton din Statele Unite și compilat de Statistic Brain, puțini reușesc, însă, să le îndeplinească până în primăvară și chiar mai puțini până la sfârșitul anului.
Oamenii profită de Revelion pentru a împărtăși celorlalți ţelurile lor, astfel încât să se simtă și mai motivați să le respecte. Timothy Pychyl, profesor asociat de psihologie la Universitatea Carleton din Ottawa, Canada, crede că încă din start, o astfel de hotărâre conține un element de ''eșec'', potrivit BBC.
La acest scenariu se ajunge pentru că de multe ori, țelurile sunt nerealiste sub falsa presupunere că în noul an ''poți fi o cu totul altă persoană''. Rachel Weinstein, psihoterapeut și director în cadrul centrului Adulting School din Oregon, Statele Unite, preczează că totul este generat de spiritul de competiție în ceea ce privește rezoluțiile de Anul Nou. ''Schimbările se petrec în pași mici, în timp'', explică Weinstein.
''Intențiile de sărbători sunt superficiale... trecem de la o atitudine heirupistă la 'asta e prea greu''', subliniază și Joseph Luciani, psiholog din Cresskill, New Jersey.
Specialiștii susțin că persoanele care se simt hotărâte cu privire la anumite țeluri este bine să înceapă cât de curând posibil şi să nu aștepte data de 1 ianuarie.