De astăzi, "Cartea regală de bucate" a Alteţei Sale Regale Principesa Margareta se vinde cu "Evenimentul zilei".
Timp de două săptămâni, "Cartea regală de bucate", ediţia chioşc, se va vinde împreună cu "Evenimentul zilei". Cartea conţine 64 de reţete şi costă 14,9 lei (împreună cu ziarul). Ediţia chioşc apare în format mai mic decât cea de librărie, dar cu acelaşi conţinut.
Lansată toamna trecută de Editura Curtea Veche, în cadrul Târgului Gaudeamus, cartea s-a vândut atât de repede încât a surprins şi conducerea editurii. "S-a vândut chiar ca pâinea caldă, ceea ce înseamnă că este un volum aşteptat de public. Lansarea acestei ediţii chioşc permite ca lucrarea să ajungă peste tot în ţară, odată cu ziarul, la un număr mai mare de persoane", ne-a declarat Irene Arsene, director al Editurii Curtea Veche.
Gastronomie şi istorie între aceleaşi coperţi
Cartea are atât valoare gastronomică, cât şi istorică, reţetele prezentate venind de la familiile regale din lume. Autoarea face portretele rudelor de la care a primit reţete şi vorbeşte despre prietenia care o leagă de acestea.
"Este o carte foarte sinceră şi foarte directă, din care aflăm cum se făceau picnicurile pe vremuri, cum a gătit Alteţa Sa Principesa prima dată şi care sunt mâncărurile preferate ale Majes tăţii Sale Regele Mihai", mai spune directorul editurii Curtea Veche.
Autografe în trei oraşe
Doritorii de autografe de la Alteţa Sa Regală Principesa Margareta sunt invitaţi la evenimentele de lansare a cărţii ce vor avea loc vineri, 25 martie, şi sâmbătă, 26 martie. Vineri, la ora 10.00, autoarea va fi prezentă la Ploieşti, la Galeriile Comerciale Win markt (Grand Center Ploieşti). În aceeaşi zi, la ora 17.00, va avea loc lansarea cărţii, în prezenţa Alte ţei Sale Principesa Margareta, la Librăria Humanitas din Sibiu (str. Nicolae Bălcescu, 16). Sâmbătă, 26 martie, va avea loc lansarea de la Târgul Internaţional de Carte "Libris", din Braşov, la ora 16.00. La cele trei lansări, doritorii pot achiziţiona ediţia de li bră rie, cu 40 de lei. "Este o carte directă, din care aflăm cum se făceau picnicuri pe vremuri, ori cum a gătit Principesa prima dată.“ IRENE ARSENE, director Curtea Veche
- Principesa Margareta: "Îmi place să experimentez reţete ciudate sau complicate"
DESERTUL REGELUI
New York Cheesecake este desertul preferat al Majestăţii Sale Regele Mihai şi se regăseşte în "Cartea regală de bucate". EVZ vă dezvăluie AICI această reţetă, care se regăseşte în carte, alături de alte 63 de reţete cu adevărat regale, dar totuşi, accesibile.