REȚETA SIMPLĂ pentru un CORP SĂNĂTOS. Ce spune medicina CHINEZĂ tradițională că TREBUIE să CONSUMĂM

În medicină tradițională chineză, alimentele se împart în două categorii: alimente yin, cu efect răcoritor, care se consumă în sezonul cald și alimentele yang, cu efect de încălzire și care sunt indicate în sezonul rece.

Primăvara e bine să întărim elementul LEMN (ficatul, membrele, coloana) cu alimente acre, de culoare verde, produse marine (APĂ hrănește LEMNUL), Omega-3, semințe de cânepă, antioxidanți, calciu și magneziu.

Vara e bine să întărim elementul PĂMÂNT (stomacul, sistemul digestiv) cu alimente ușor dulci, fructe și legume crude moi, galbene și portocalii dar și roșii (FOCUL hrănește PĂMÂNTUL), coenzima Q10, lăptișor de matcă.

Toamna e bine să întărim elementul METAL (plămânii și aparatul respirator, pielea, dintîi) cu alimente iuți, cu gust înțepător, fructe și legume autohtone, de sezon, bogate în vitamine, fibre, enzime, minerale și antioxidanți, suplimente cu seleniu și zinc, alimente de culoare albă, ciupercile fiind printre cele mai bune stimulente ale imunității, putând fi consumate atât crude cât și gătite.

Iarna e bine să întărim elementul APĂ (rinichii și sistemul imunitar) cu alimente ușor sărate, cât mai multe alimente marine, apicole, minerale, extract de sâmbure de struguri și să evităm sentimentele de vinovăție, frică și panică, potrivit doc.ro.