Pericolele excesului de grăsime din organism. Psihologul Alexandru Pleşea trage semnalul de alarmă

Psihologul Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minții a explicat cum grăsimea din organismul uman ne influenţează starea emoţională, mentală şi fizică. Pleşea a folosit în explicaţia dată o metaforă extrem de plastică, în care spune că funcţiile omului sunt formate din trăsură, cai, vizitiu și stăpân.

“În această metaforă, vizitiul trăsurii este inteligența noastră, știe unde vrea să ajungă trăsura – corpul nostru. Însă cu cât mai grea e trăsura, cu atât mai anevoios este și drumul. Caii sunt emoțiile noastre, ei trag trupul în direcțiile dorite, spre realizări, împliniri, satisfacții. Vizitiul are abilitatea de a ne drămui viața prin pădurea urbană. Oricât de puternici sunt caii – curajoase emoțiile noastre, vizitiul – deștept, inteligent și creativ, ambii se vor confrunta cu greutatea trăsurii, a corpului nostru: osiile neunse, bagaje în plus, rugină, lipsa curățeniei din ea, articulațiile, și așa mai departe. Aici apare Stăpânul, cel care a comandat trăsura, a cumpărat caii și a angajat vizitiul să lucreze. Stăpânul este Voință și Cunoașterea ta despre ține și toate”, explică psihologul Alexandru Pleșea, potrivit rador.ro

De asemenea, Pleşea afirmă că grăsimea creează probleme vasculare, respiratorii, hormonale.

„Pancreasul suferă de la orice dulce. În timp, apare diabetul, iar pancreasul nu se poate înlocui”, mai spune psihologul.

Nici creirul nu este ocolit de excesul de grăsime. Aceasta intră și în creier, apar atacurile cerebrale, deficiență de somn, depresia și toate afectează FIZIC creierul, mintea, rațiunea.

Potrivit studiilor făcutre de Pleşea, excesul de grăsimi, asociate cu zahărul afectează chiar şi simţurile. Îl fac pe om vulnerabil și arțăgos de la orice lucru mic – probleme relaționale.

Având extra grăsime în corp, omul este încătușat în reacțiile pe care nu și le dorește.

Şi nu în ultimul rând, leptina, estrogenii, androgenii sunt hormoni care sunt afectaţi, iar carenţa în funcţionalitatea acestora afectează memoria, concentrarea, creativitatea, funcțiile sexuale.