„Rentă“ de la Loto: 760 euro/zi!

„Rentă“ de la Loto: 760 euro/zi!

AŞTEPTARE. Câştigătorul la Loto 6/49 nu s-a prezentat ieri să-şi ridice premiul în valoare de 12,5 milioane de euro.

Marele pot la Loto 6/49 - cel mai mare din istoria jocului - nu a fost revendicat ieri de norocosul care a jucat biletul câştigător la o agenţie din Capitală. În urma impozitării premiului de 12,5 milioane de euro, câştigătorul va încasa peste 9,3 milioane de euro (aproximativ 13 milioane de dolari), sumă ce îl plasează printre cei 300 cei mai bogaţi români incluşi în topul realizat de revista „Capital“, chiar dacă la coada clasamentului.

Cei 13,3 lei plătiţi pe biletul pe care a completat trei variante simple îl vor face pe bucureştean mai bogat decât renumitul jucător de fotbal Adrian Mutu, a cărui avere a fost estimată la 12-13 milioane de dolari.

Alte două bilete, aproape de pot

Ne puteți urmări și pe Google News

Varianta câştigătoare a fost jucată la o agenţie din sectorul 2, situată pe Şoseaua Mihai Bravu, nr. 296, în zona Baba Novac. „În momentul în care va veni, dacă va dori să-şi facă publică identitatea, Loteria Română o să vi-l prezinte. E posibil însă să fie un bilet colectiv“, a declarat directorul Loteriei, Liliana Mincă, recomandând totodată câştigătorului să revendice premiul în cel mai scurt timp.

Alţi doi jucători din ţară, unul din judeţul Alba şi unul din judeţul Olt, au ghicit şi ei cele 6 numere câştigătoare, însă au jucat scheme reduse.Jucătorul din Olt a plătit pe bilet 55,3 lei şi a câştigat trei premii la categoria a II-a şi şase la categoria a III-a, adică peste 61.000 de lei (16.400 de euro), iar cel din Alba a dat 96,9 lei şi a câştigat 9 premii la categoria a III-a, adică peste 5.000 de lei (1.300 de euro).

Probabilitatea ca aceştia să pice pe schemă şi să câştige premiul cel mare a fost de 14,9% în cazul celui din Olt şi de 2,38% în cazul celuilalt. În total, pentru extragerea de duminică s-au jucat peste 7,7 milioane de variante în toată ţara, încasările ridicându-se la peste 33,4 milioane de lei. Pentru săptămâna viitoare, Loteria va suplimenta fondul de câştiguri la categoria I cu 2 milioane de lei (540.000 de euro).

POSIBILITĂŢI

Ar putea trăi liniştit o viaţă, numai din dobânzi bancare Cele 35,1 milioane de lei (9,3 milioane de euro) care îi vor rămâne după impozitare i-ar ajunge câştigătorului să-şi cumpere peste 90 de apartamente cu două camere în Capitală. În condiţiile în care preţul mediu al unui apartament este de 100.000 de euro, i-ar mai rămâne bani şi pentru vacanţe luxoase sau pentru a-şi cumpăra câteva maşini.

Dacă ar închiria toate cele 90 de apartamente, ar obţine lunar 36.000 de euro. Calculul a fost făcut la o chirie medie de 400 de euro lunar. O altă variantă şi mai simplă pentru a trăi liniştit ar fi să-şi facă depozite bancare. Pentru suma de 9,3 milioane de euro, la o dobândă de 3% pe an, câştigătorul ar primi anual peste 279.000 de euro. Acest lucru înseamnă un venit zilnic de 764 de euro pe zi, inclusiv sâmbăta şi duminica.

În acelaşi timp, fiecare zi care va trece până când se va prezenta să-şi ridice premiul ar putea însemna 764 de euro pierduţi, reprezentând dobânda la banii câştigaţi. Un premiu aproape de cel câştigat duminică a fost adjudecat şi în august anul trecut. Călărăşeanul Cristian Constantin, care a câştigat atunci 7,8 milioane de euro brut, şi-a cumpărat între timp câteva maşini, şi-a deschis 3-4 firme, iar cea mai mare parte din sumă a investit-o în imobiliare. PĂREREA PSIHOLOGULUI

Fericirea neaşteptată, factor de stres Fericitul câştigător al marelui premiu la Loto 6/49 îşi va schimba viaţa, ceea ce ar putea duce la unele dereglări sociale. Prietenii lui ar putea deveni interesaţi sau s-ar putea trezi peste noapte cu noi aşa-zişi prieteni, atraşi de contul foarte mare din bancă.

„Problemele pe care le poate crea un câştig peste noapte al unei sume foarte mare de bani ar putea fi de natură fizică. Emoţia momentului, care este foarte mare, îl poate afecta destul de serios, mai ales dacă omul respectiv are şi o problemă cardiacă. Şi, apoi, fericirea neaşteptată este şi ea un factor de stres asupra organismului“, e de părere psihologul Bogdan Lucaciu. El adaugă că norocosul câştigător îşi va schimba inevitabil viaţa, dar că nu e obligatoriu să cadă în extreme urâte.

„Există încă această mentalitate de modestie, întipărită încă de pe vremea comunismului şi devenită tipic românescă: «Nu, nu, să n-ai bani! Banii te strică». Dar există şi bogat şi frumos, şi bogat şi cinstit“, explică Lucaciu. O altă problemă pe care o ridică un asemenea câştig e securitatea personală a celui care va ridica o asemenea sumă de bani. De aceea, de cele mai multe ori, câştigătorii aleg să rămână anonimi. (Andreea Ciupercă)