Şefii mai multor clinici din cadrul Spitalului de Urgenţă „Bagdasar Arseni” protestează faţă de mutarea acestora în alte spitale, cerând ajutorul Ministerului Sănătăţii pentru a păstra statutul de unitate de urgenţă a instituţiei medicale.
Scandalul a început odată cu anunţul făcut de managementul insituţiei referitor la faptul că, din cauza lucrărilor de renovare a clădirii cu zece etaje, mai multe clinici din cadrul spitalului ar putea fi mutate în alte unităţi sanitare. Şefii secţiilor care ar trebui mutate s-au adresat, printr-o scrisoare deschisă, Ministerului Sănătăţii. „Având în vedere că se pune problema părăsirii clădirii de toate celelalte clinici chirurgicale (chirurgie generală, chirurgie plastică şi reparatorie şi ortopedie-traumatologie), deducem că se doreşte desfiinţarea Spitalului Clinic de Urgenţă «Bagdasar Arseni», iar prin aceste manevre de îndepărtare spitalul rămâne monocolor neurochirurgical, nemaiputând să asigure asistenţa medicală de urgenţă la politraumatizaţi”, se precizează în scrisoarea remisă ministrului sănătăţii. „Nu s-a pus niciodată problema desfiinţării Spitalului «Bagdasar Arseni ».
Dimpotrivă, am luat decizia de a numi o comisie care să urgenteze lucrările de consolidare a acestuia. Dacă această comisie decide că, pentru a putea consolida clădirea, trei sau patru secţii trebuie mutate temporar în alte locuri, voi respecta punctul de vedere al acesteia”, a spus ministrul sănătăţii, Ion Bazac. În spital se purtau încă, la ora închiderii ediţiei, discuţii între management şi comisia de la minister, privind soarta lucrărilor. Secţiile ar trebui mutate în noile sedii, de la Spitalele „Marie Curie” şi „Sfântul Ioan”, până pe 1 mai.