Renault a suspendat trei directori, acuzaţi de spionaj industrial

Producătorul auto francez Renault a suspendat trei directori, acuzaţi de spionaj industrial, după o investigaţie care a durat câteva luni, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată companiei.

Un purtător de cuvânt al Renault a confirmat suspendarea celor trei directori luni, după ce "o alertă etică" a fost transmisă Comisiei de disciplină a grupului auto în august, dar a refuzat să dea detalii suplimentare privind suspendările.  Potrivit unei surse apropiate companiei, trei persoane sunt implicate, dintre care un membru al comitetului de conducere al Renault.

"Renault este victima în această poveste. Grupul este puţin îngrijorat de programul referitor la automobilele electrice, speră că poziţia sa de lider în domeniu nu va fi ameninţată", a explicat sursa, potrivit Agerpres. 4 miliarde euro investite în vehiculele electrice

Renault, împreună cu partenerul său nipon Nissan Motor, susţine puternic fabricarea vehiculelor electrice, cele două companii investind 4 miliarde de euro în acest sector.

O altă sursă a explicat că "o alertă etică" ar putea însemna că cineva a avertizat Comisia de disciplină în legătură cu comportamentul unui angajat, ce ameninţă compania. Acest tip de comportament ar putea implica scurgerea de informaţii "şi nu numai asta", arată sursa. Grupul francez Renault, care deține producătorul auto local Dacia Pitești, intenționează să lanseze în acest an și pe piața românească automobile electrice. Franța, campioană la spionaj industrial Note diplomatice americane date publicității recent de WikiLeaks arată că Franţa este ţara cea mai activă în domeniul spionajului industrial printre aliaţii europeni. „Spionajul francez este atât de extins încât pagubele (pe care le provoacă - n.red.) pentru economia germană, în totalitatea lor, sunt mai importante decât pagubele provocate de China sau de Rusia”, potrivit unei note nedatate a ambasadei SUA la Berlin.