Remedii naturale pentru mahmureală

Zilele libere care urmează te pot determina să depăşeşti măsura şi să consumi ceva mai mult alcool. Tradiţionalul grătar de 1 Mai este stropit obligatoriu cu multă bere. Dezmăţul culinar şi consumul crescut de alcool ar putea să-ţi creeze dificultăţi în reluarea activităţilor. Iată cum te poţi repara cu câteva remedii naturale.

1. Mănâncă murături. Sarea este un mineral de care organismul tău are nevoie după o noapte grea. Zeama de varză (moarea) face adevarate miracole, când vine vorba despre mahmureală. Dacă nu ai la dispoziţie sau nu-ţi place, bea un pahar de apă cu sare.

2. Bea oţet de mere. O cantitate de 100 ml de oţet de mere are acelaşi efect ca şi o cană de zeamă de varză murată. Un remediu care nu e prea plăcut la gust, dar fiind în cantitate mică, se poate da repede pe gât.

3. Hidratează-te intens. Mai multe pahare cu apă plată scot alcoolul din sânge şi potolesc setea mistuitoare provocată de deshidratarea puternică.

4. Mănâncă ceva, dacă poţi! Evident, sunt indicate alimentele uşoare, cum ar fi o supă, pâine prăjită, un cartof la cuptor. Dacă nu îţi face bine, bea un ceai de mentă îndulcit cu miere, care îţi va calma stomacul. Alte alimente indicate sunt ouăle, carnea de pui sau curcan şi iaurtul. Ele conţin cisteină, care ajută la curăţarea ficatului de radicali dăunători şi calmează aciditatea gastrică.

5. Consumă miere. Explicaţia: abuzul de alcool duce şi la scăderea glicemiei; lipsit de glucoză, sistemul nervos suferă – aşa se explică frisoanele şi tremurăturile care însoţesc starea de mahmureală. Glucoza de cea mai bună calitate se găseşte în miere, deci, câte 6 linguriţe de miere, din jumătate în jumătate de oră, timp de 4 ore (dacă suferi de diabet, nu e recomandată. De fapt, în acest caz nici alcoolul nu e indicat).

6. Ia tinctură de propolis. Pentru un rezultat mai rapid, poţi să bei treptat, cu înghiţituri mici, un litru de apă rece în care ai amestecat 50 ml de tinctură de propolis.

Sursa: libertatea.ro