În ziua în care ar fi împlinit vârsta de 72 de ani, prietenii, frații, dar şi cei care l-au iubit pe Ion Dolănescu, printre care şi duhovnicul acestuia, i-au aprins o lumânare la mormântul de la cimitirul Bellu din Capitală.
A trecut aşa de repede timpul încât nici nu îţi dai seama când s-au scurs aproape şapte ani de când Ion Dolănescu s-a grăbit să bată la porţile Raiului. Dacă ar mai fi trăit, regele folclorului românesc ar fi împlinit ieri 72 de ani. Îmbrăcat într-o mantie albă de omăt, Cimitirul Bellu din Capitală a fost, ieri, martorul înâlnirii dintre fraţii, prietenii, finii şi mai mulţi apropiaţi, care i-au adus un pios omagiu lui Ion Dolănescu.
A fost ţinută o emoţionantă slujbă, susţinută de un sobor de preoţi, condus de părintele profesor Emil Nedelea Cărămizaru, parohul Bisericii Sfântul Gheorghe-Nou de la Kilometrul Zero al României, duhovnic şi prieten al regretatului rapsod.
Artistul venea adeseori cu bucurie la biserica brânovenească din centrul Bucureștiului, acolo unde odinioară a fost ţinută slujba de înmormântare a lui Mihai Eminescu, Octavian Goga, Ion Luca Caragiale, Aurel Vlaicu, Ioan Alexandru, Corneliu Vadim Tudor, iar în anul 2009 şi Ion Dolănescu a fost prohodit tot aici, pe ultimul său drum din această viaţă.
La mormântul său a fost evocată personalitatea marelui artist vocea de diamant a acestuia, care a lăsat României un tezaur inestimabil, cântecele şi creaţiile sale muzicale. Anul aceste, pe 19 martie, se vor împlini şapte ani de când Ion Dolănescu a plecat pe drumul fără de întoarcere.